dinsdag 23 april 2019 | week 17
Home » fbpost » Scouting Berkel blij met waardevolle cheque

Scouting Berkel blij met waardevolle cheque

Scouting Berkel blij met waardevolle cheque

Berkel en Rodenrijs – De Stichting Support Scouting Berkel werd 24 jaar geleden opgericht met als doel een spaarpotje te formeren voor de scoutingleden, met name gericht op (toenmalige) aan- of nieuwbouw. Er werden allerlei acties georganiseerd om gelden te verzamelen.

De stichting – waarvan het bestuur werd gevormd met de leden Piet van der Burg, Rob Veldkamp, Sjaak Greeve, Martin Pieterse, Jan Oosterlaan en Piet Hoogerbrugge – organiseerde onder andere een veiling in ’t Raedthuys, een fietsvierdaagse, er werden verkoopacties opgezet met onder andere wc-rollen en marsen, er werden spelletjes georganiseerd, er kwam in 1997 een ijsbaan op het terrein en ook de wandelvierdaagse werd op de kaart gezet. Dat was een van de laatste acties van de supportstichting.

Eigen stichting

Toen het aantal deelnemers van de wandelvierdaagse groeide en de ruimte rond het scoutinggebouw minder geschikt bleek werd besloten die los te koppelen en er een aparte stichting van te maken. In 2014 werd de Stichting Avond4daagse van Berkel en Rodenrijs opgericht die dit jaar van 25 tot 28 juni de 24ste avondvierdaagse zal organiseren. Omdat er nog een restant van jaren in de spaarpot zat werd besloten dit te overhandigen aan scouting Berkel en te benutten voor de nieuwbouw aan de Kleihoogt waar de leden op dit moment heel druk mee in de weer zijn. Samen met enkele bestuursleden van de Stichting Support Scouting Berkel overhandigden de bestuursleden van Stichting Avond4daagse van Berkel en Rodenrijs een cheque ter waarde van € 12.000,-. Een verrassing waar de scouts heel blij mee zijn.

Check Also

Gratis advies van energiecoach geeft inzicht

Berkel en Rodenrijs - Een van de meest besproken onderwerpen van de laatste tijd is wel het klimaat. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van menig politieke partij en de kranten staan bol van de gevolgen van klimaatverandering. Veel mensen zijn bereid om kritisch te kijken naar hun energieverbruik. Alleen, wat zijn de oplossingen als deze aan de hoge kant zijn?

Geef een reactie