dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Nieuws » Berkel in zestien minuten weer in een uitstekende positie op de ranglijst

Berkel in zestien minuten weer in een uitstekende positie op de ranglijst

Tim van der Vorm: “Dit voelt wel heel erg lekker”

Berkel in zestien minuten weer in een uitstekende positie op de ranglijst

Berkel en Rodenrijs – Het was voor HVC ’10 een rare gewaarwording om naar Berkel en Rodenrijs af te reizen, zeker als je naar de deze zaterdag beschikbare spelers keek. Omdat een aantal spelers een weekendje weg had geboekt, kon HVC ’10 tegen Berkel nauwelijks een representatief elftal opstellen. Berkel was tot op de tanden gewapend mede omdat de gasten met elf man mochten aantreden terwijl de ploeg met tien man was geëindigd in de op 9 februari gestaakte wedstrijd. Het restant werd door Berkel benut door de 2-1 voorsprong in 3-1 om te zetten.

Rien Kuyvenhoven

De zondaar van de toen vroegtijdig beëindigde wedstrijd Jurgen Warbout kreeg vier maanden schorsing aan zijn broek. Bovendien maakte scheidsrechter Hans Spaans uit Bleiswijk drie minuten voor aanvang aan Henk de Zeeuw bekend dat Badr ben Mohammed (stond op het wedstrijdformulier) ook niet speelgerechtigd was, omdat hij destijds een schorsing uitzat. Fijn zo’n attente scheidsrechter en de oplettendheid van de elftalleider bij Berkel, want Berkel moest het doen zonder het toen geschorste tweetal Leon Rensink en Rob Vermeer. Nadat in de eerste minuten ook nog centrale verdediger Wesley van Est een hamstringblessure opliep, waren het zestien kansloze minuten voor de gasten.
Berkel moest het ook nog steeds stellen zonder Pieter van der Breggen. “Ik heb nu drie weken niets gedaan. Terwijl ik de voorgaande wedstrijd op slechts tachtig procent kon spelen”, verklaarde de Berkelse aanvoerder zijn afwezigheid. “Dinsdag ga ik toch weer beginnen al zal ik nog niet op volle kracht, oftewel honderd procent, kunnen spelen. Gewoon na deze competitie een lang rustperiode nemen en kijken naar een nieuw seizoen.”

Opportunistisch

Berkel-trainer Jan van der Lugt had zich met zijn ploeg uiterst serieus op deze wedstrijd voorbereid. Drie punten zouden Berkel op een riante positie in de tweede klasse D brengen. “In deze klasse heb je de punten heel hard nodig”, zag Van der Lugt het belang van de onderbroken wedstrijd in. “Want ook volgende week hebben we tegen DoCoS weer een belangrijke wedstrijd. Mijn verwachting, dat HVC opportunistisch zou gaan spelen, is uitgekomen. Daarom had ik de spelers ook voorgehouden om ook voorin goed te verdedigen. De lange bal er bij voorbaat uit te halen. Ik moet zeggen, dat ze daarin goed geslaagd zijn, want echte kansen waren er alleen voor ons.”
En bedoeld of niet, de wissel van Tim van der Vorm voor Freek van der Velden bracht ook nog eens extra gewicht in de schaal, aangezien de Berkelse aanvaller na een verdedigingsfout van HVC ’10 ook nog eens de 3-1 op het scorebord bracht.
Tim van der Vorm die er de eerste wedstrijd niet bij was, kwam na tien minuten in het veld voor Van der Velden die volgens Van der Lugt het allemaal wat te laconiek had opgenomen nadat de afspraak was gemaakt er het ruime kwartier vol voor te gaan. Van der Vorm gaf na afloop te kennen nooit gedacht te hebben in te vallen. “Vorige keer was ik op vakantie”, verklaarde de Berkelaar zijn afwezigheid van toen. “Nu zat ik op de bank en kan het er ineens heel anders aan toe gaan. Dit voelt wel heel erg lekker. Zoiets verzin je niet.”
Met de drie punten vloog de thuisclub op de ranglijst over HVC ’10 heen. Deze zakte meteen op doelsaldo door naar plaats tien en Berkel staat nu op een gedeelde vijfde plaats al zullen er de komende weken nog wel een aantal punten behaald moeten worden. Want in de tweede klasse D kan winst of verlies de stand op de ranglijst op zijn kop zetten.

Check Also

Lansingerland Live weer een knallend succes

Lansingerland - Er was geen oppas meer te krijgen, niet eerder zag je zoveel fietsers - veelal in groepjes - van pakweg tussen de 25 en 50 fietsen, stralende en verwachtingsvolle gezichten en gezwaai onderweg naar de Lansingerlanders die lopend waren. Dat moest toch een reden hebben. Nou die was er: Lansingerland Live, twee dagen lang!

Geef een reactie