woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Lezersschrijven » Stagnatie

Stagnatie

Op de Leeuwenhoekweg Bergschenhoek tussen bouwmarkt Praxis en meubelwinkel Het Posthuys is de maximum snelheid 30 km. Wat zegt u, 30 km? Het blijkt dat de meeste mensen die deze weg gebruiken dit niet weten dan wel negeren. Op politie controle hoef je al helemaal niet te rekenen want die heeft daar geen interesse voor. Als fietser ben je je leven niet zeker. Gemiddeld wordt er tussen 60 en 80 km gereden. Toen ik meer dan een jaar geleden de gemeente vroeg hoe de situatie ten aanzien van die nieuwe weg uit de polder van rechts vanuit de richting van de Praxis moest worden beschouwd, vertelde de gemeente mij dat alle verkeer van rechts voorrang heeft. Toen ik zei dat er een bord met ‘bouwverkeer’ stond, bleef de gemeente volhouden dat het een weg is waarbij rechts voorrang heeft. Maar zo werd toegezegd: ze zouden er naar kijken, overal 30 km-stickers op de weg plakken en de kruispunten rood verven. Nooit meer iets over gehoord en gezien. Als je echter naar de Praxis rijdt vanuit de richting van Het Posthuys, dan hangt daar een bord die aangeeft dat dezelfde weg (nu van links) een inrit is. Oeps, de gemeente beloofde hier opnieuw naar te kijken. Maar er gebeurt helemaal niets, de overheid stagneert en we wachten gewoon op weer een ernstig ongeluk.

A.A.J. Reedijk
​​​​​​​Bergschenhoek

Check Also

(Ver)gunning standplaats bloemenkiosk

Voor alles en iedereen onbegrijpelijk, dat Martin en Paul nog steeds niet terug mogen naar …

Geef een reactie