zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Lansingerland – De landelijke vrijwilligersactie NLdoet is in Lansingerland een groot succes geworden. Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zijn vele vrijwilligers in touw geweest om de helpende hand te bieden bij de meest uiteenlopende klussen.

Diverse maatschappelijke organisaties en verenigingen hadden via de NLdoet site bij het VIP klussen uitgezet om vrijwilligers aan te trekken voor hun club. Vrijwilligers van jong tot oud gingen aan de slag. Naast mensen die individueel bij een klus hielpen waren er ook groepen actief. Scholieren, bedrijven/collega’s, serviceclubs, leden van politieke partijen, familieleden van bewoners en vriendengroepen hielpen bij een klus. Ook de Lansingerlandse wethouders Simon Fortuyn, Kathy Arends, Ankie van Tatenhove en Albert Abee klusten mee.
Vrijwillige fotografen Roelie Schipperus, Jurriaan Weerheijm en Remko Bot van het VIP-on-tour-team hebben een mooi verslag gemaakt. Zo is te zien dat er geverfd, gebakken, verwent, gepoetst en gekletst is. En er is ook gelachen, gezweet, gegraven en gezaagd. Al met al hebben vele handen licht werk gemaakt. De deelnemende organisaties bedanken de vrijwilligers voor hun inzet en om de tijd die zij hebben vrijgemaakt voor een ander. Door hun hulp is NLdoet 2019 een groot succes geworden!
NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Het VIP Lansingerland is intermediair in Lansingerland. Zij bezocht Nldoet klussen en is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Het VIP is bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 – 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op facebook, instagram en twitter.

Moestuinvereniging Berkelhof ging op de schop en ziet er weer strak uit voor het voorjaar.
In Huize Petrus ging schoonmaken samen met een gezellig praatje.
Zelfs deze kleine man wist de oude tractoren van Museum Molenaars weer als nieuw te laten glimmen.
In woonzorgcentrum De Tuinen was het Heel-De-Tuinen-bakt-dag. Smullen geblazen dus.
Stichting Jong Perspectief hield diverse workshops voor de allerkleinsten.
Leden van de Historische vereniging hebben een opslagvat voor gas in ere hersteld.
Bij Westpolderhuis Dagelijks Leven werden de bloemetjes buiten gezet.
Bij ontmoetingscentrum De Leeuwerik was het Verwenmiddag. Dat betekende voor veel ouderen lekker genieten.
Speelotheek De Speelhut heeft goede zaken gedaan met de kleding- en speelgoedbeurs.
Bij Scouting Bleiswijk werd hard geklust onder het motto: Laat de zomer maar komen.
Bij Outdoor Valley werkten velen mee aan een schoon Bergse Bos.
In De Oudelandse Hof was het een en al gezelligheid de voetjes gingen van de vloer.
Lunchen in sociaal café Ontmoet! Met een wethouder als ober. Zo lekker smaakte het nog nooit!
Leden van Omnisport 2B staken de handen uit de mouwen voor het slopen en opruimen van het Rotonde-interieur.
Speeltuin De Kievit is mooi opgeruimd. Het nieuwe speelseizoen kan beginnen.
Welzijn Lansingerland organiseerde een gezellige bingomiddag in sociaal café Wel-Kom!
Bij woonzorglocatie De Oranjehoeck was er tijd voor een kopje eigen-gemalen koffie.
Ook de binnenkant van De Handpalm kreeg een opknapbeurt. Er werden eigentijdse kleuren op de muren aangebracht.

Check Also

De Levende Tuin Bleiswijk heeft nu ook een eigen stichting

Bleiswijk - Op vrijdag 29 maart is de stichting ‘De Levende Tuin Bleiswijk’ opgericht. De acte van oprichting is ondertekend door vertegenwoordigers van de vijf basischolen in Bleiswijk (De Poort, De Oosthoek, Anne Frankschool, Klimophoeve en De Wiekslag), BSO Zus en Zo en Melanchthon Business School/Lentiz mbo Oostland. Notariskantoor Van Benthem en Keulen uit Utrecht heeft de oprichting mede mogelijk gemaakt.

Geef een reactie