zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » Concert at The Park werd stormachtig succes
De veiling leverde ruim € 25.000 op.

Concert at The Park werd stormachtig succes

Wie er niet bij was heeft iets gemist!

Concert at The Park werd stormachtig succes

Lansingerland – Een mega-grote tent, topartiesten, een strakke organisatie, heel veel bezoekers en een tevreden voorzitter: de tweede editie van Concert at The Park gaat de boeken in als een stormachtig succes en pret voor velen.

Trees Borkus-Henskens

Al ruim een week voor het feest zaterdagavond 16 maart begon stroopten de leden van De Ronde Tafel Lansingerland – de organisatoren van het feest – de mouwen op om het evenemententerrein in het Annie M.G. Schmidtpark klaar te maken voor wat komen ging. Na de eerste editie van Concert at The Park in 2018 werd besloten een tweede editie in de agenda te plaatsen. Wat de mannen toen nog niet wisten was het stormachtige weer dat een hele week bleef aanhouden en toch wel wat hoofdbrekens kostte. Daar was zaterdagavond echter niets meer van te merken. Met heel veel vrijwilligers werd alles tot in de puntjes voorbereid en konden de artiesten en gasten met open armen worden ontvangen.

Echt Lansingerlands feestje

Rond de klok van zessen werden de eerste vip-gasten welkom geheten. Zij doken diep in de buidel om de hele avond in de watten gelegd te worden. Met kraampjes waar lekkere hapjes gemaakt werden, met een bar in het midden van het vip-deck en met heel veel bekende gezichten werd het echt een uniek Lansingerlands feestje. Een feest dat nog werd verhoogd door een veiling onder leiding van veilingmeester Jan Hegge die uiteindelijk meer dan € 25.000,- opleverde. Leuke ingebrachte items waren onder andere een golfclinic met Bleiswijker Joost Luiten die € 10.000,- opleverde, een diner, aan huis verzorgd (€ 3.200,-), een weekend rijden in een Porsche (€ 1.200,-), een flight op de Dutch (€ 1.700,-), vier kaarten voor de Toppers (uit en thuis met de taxi € 1.400,-), lessen personal training (€ 1.000,-), kaartjes voor de wedstrijd Nederland-Wit Rusland (€ 750,-) en een gesigneerde vlag van een wedstrijd uit Mexico met daarop de (zeldzaam gegeven) handtekening van Tiger Woods en enkele andere golfsterren, waaronder ook Joost Luiten. De laatste kavel – een fiks fles goede champagne – leverde maar liefst € 5.200,- op.

Muziek en pret

Na de veiling liep de zaal rond het podium langzaam maar zeker vol met de gasten die kwamen voor de muziek en de gezelligheid. Het aantal bezoekers bleek meer dan vorig jaar. Er waren complimenten aan concertvoorzitter Jordy en zijn teamleden voor zowel de grotere ruimte als het vlotte verloop bij de entree. Bovendien hoefde niemand tijdens de avond naar buiten en vond alles in de tent plaats. Ze kwamen voor een feest en het ‘dak mocht eraf’!
Dj Maurice liet van zich horen tijdens het binnenkomen van de vele gasten. Met tussenpozen van ongeveer drie kwartier kondigde hij de artiesten aan die hun opwachting gingen maken en dat begon al meteen vlak na acht uur met het overweldigende optreden van Glennis Grace. Zij toonde zich ook in Lansingerland een topartiest met een topstem die tot ver in de omtrek te horen was. Na afloop nam zij ook ruim de tijd om met haar fans op de foto te gaan. Na haar volgden Feestteam, Django Wagner, Coen en Sander en tenslotte Jan Smit. Allemaal artiesten die weten hoe ze hun publiek zowel kunnen vermaken als enthousiast krijgen. Aan Dj Maurice de eer om Concert at The Park even na middernacht muzikaal af te sluiten.

Met elkaar

Terwijl waarschijnlijk een groot deel van de gasten van Concert at The Park nog op één oor lag werd er zondagochtend al weer in alle vroegte hard gewerkt. Toen werd door de mannen van De Ronde Tafel en andere vrijwilligers al weer begonnen met het opruimen van alle spullen. En later in de week zouden ze weer paraat staan om te assisteren bij het opruimen van de grote tent.
“Er is veel tijd en energie in gaan zitten, maar wat een feest!” waren ze zonder uitzondering van mening. Voorzitter van de avond Jordy Koelhuis: “Ik ben enorm trots op onze club, want we hebben ditmaal toch wel een stormachtig voorbereiding gekend. Het werd een hele uitdaging alles te realiseren en in goede banen te kunnen leiden, waarbij ook veel vrijwilligers zich hebben ingezet. Maar wat geeft zo’n feest een enorme dynamiek! Een feest waar heel veel Lansingerlanders van hebben genoten en wij niet minder. Een superfeest en uniek; in een tent!”
Een derde editie? “Eerst maar eens evalueren,” weet Jordy.

Check Also

“Bij voornemens alleen kan het niet blijven!”

Lansingerland - Hanneke Vliet Vlieland is vanaf 1 maart 2019 de nieuwe directeur van woningcorporatie 3B Wonen. Wij hadden een hernieuwd kennismakingsgesprek met haar nu ze Welzijn heeft ingeruild voor Wonen.

Geef een reactie