zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » Voorbereidingen ‘Het Pakhuis’ bereiken de laatste fase

Voorbereidingen ‘Het Pakhuis’ bereiken de laatste fase

Musical in De Ark

Voorbereidingen ‘Het Pakhuis’ bereiken de laatste fase

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 13 en zondag 14 april (het weekend voor Pasen) staat de musical ‘Het Pakhuis’ op de planken in De Ark te Berkel en Rodenrijs. Ditmaal een bijzondere musical die gaat over de toekomst van de kerk. Maar ook heel bijzonder is dat alle teksten zijn geschreven door eigen gemeentelid Ceciel Turkenburg.

Trees Borkus-Henskens

Na een reeks van zes succesvolle (reeds bestaande) musicals in De Ark in de achterliggende jaren nu dus een zelf geschreven musical. Het Pakhuis belooft een mooi spektakel te worden met eigentijdse muziek en een actueel thema. Een groep van rond de zeventig mensen van De Ark en De Dorpskerk zijn daar vanaf de zomer samen mee bezig; om de liederen te bewerken en vervolgens in te studeren als koor en muzikanten, de teksten te leren als toneelspelers en weer anderen verlenen allerhande hand en spandiensten. Enthousiast werken ze met z’n allen aan de voorbereidingen! De laatste voorbereidingen, want de uitvoering nadert met rasse schreden.

Een kijkje

Terwijl in de grote zaal van De Ark gewerkt wordt aan een scène van de musical komt uit de kerkzaal het geluid van koor en begeleiding. Dirigent Jaco heeft er een flinke klus aan de liederen goed uit alle kelen van het gemengd koor te laten klinken, maar met geduld en nog een keer oefenen gaat dat zeker lukken.
“We hebben al flink wat werk achter de rug en we werken met veel plezier met elkaar aan het beste resultaat,” aldus Ceciel, die tijdens het gesprek maar moeilijk stil kan zitten. Niets ontgaat haar, ze ziet alles en heeft overal een oplossing of een tip voor. Het leuke is dat er verschillende verhaallijnen in de musical zitten die samen komen en deze verhalen worden gebracht met veel humor. “Toch voelen we van lieverlee ook wel wat spanning binnen sluipen, want er moet nog wel het een en ander gebeuren en de datum van optreden komt steeds dichterbij. Ook voor mij is het spannend, want het is de eerste keer dat ik de musical helemaal zelf maakte.”
Ceciel is dankbaar dat ze zoveel mensen heeft meegekregen in haar enthousiasme. “Niet alleen spelers en zangers, maar ook mensen die zorgen voor het licht en geluid, het decor, de kleding, de catering en zo kan ik nog wel wat werkzaamheden opnoemen. Iedereen die wilde kon een steentje bijdragen en het fijne is dat het absoluut niet uitmaakt of je vaak of niet in de kerk komt en ook niet in welke kerk.” Een echt oecumenisch gebeuren dus met humor als verbindend element.

Gratis

De toegang voor de beide voorstellingen van de musical is gratis (met een collecte aan het einde van de musical), maar een toegangskaart is wel nodig. Vanaf woensdag 20 maart kunnen kaarten worden besteld op e-mail: musical@kerk-de-ark.nl en vanaf zondag 24 maart zijn kaarten verkrijgbaar via deelnemers van de musical en op zondagochtend na de kerkdienst. Ook liggen er kaarten bij boekhandel Janneke in de Kerkstraat van Berkel en Rodenrijs.
De musical begint op zaterdag 13 april om 19.30 uur en zondag 14 april om 19.00 uur. Vergeet niet een kaart te bestellen, want met 350 bezoekers is De Ark vol.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie