zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Leden VNO-NCW Oostland krijgen een ‘Rondje van de zaak’

Leden VNO-NCW Oostland krijgen een ‘Rondje van de zaak’

Leden VNO-NCW Oostland krijgen een ‘Rondje van de zaak’

Lansingerland – Tijdens een ‘Rondje van de Zaak’ openden bedrijven in Lansingerland hun deuren voor de collega-leden van VNO-NCW Oostland. Donderdagmiddag 14 maart bezochten ze een tweetal bedrijven in Lansingerland, maar ook een school in Berkel en Rodenrijs die zich voor een belangrijk deel ook op het bedrijfsleven richt. De onderscheidende kracht van deze bedrijven en de school stond die middag centraal.

Trees Borkus-Henskens

De groep die zich aanmeldde werd in kleinere groepen verdeeld, waarna men op pad ging. Nadat vestigingsdirecteur Hans van Wijk de groep had welkom geheten in het Sligro Distributiecentrum op bedrijventerrein Oudeland vertelde hij iets over de gang van zaken binnen het bedrijf. Vervolgens kreeg de groep een rondleiding door de grote magazijnen en konden vragen worden gesteld over de goederenstroom binnen het bedrijf; van bestelling tot levering. Leuk was het ‘kennismaken’ met de laatste nieuwe loot aan de stam van het distributiecentrum; de grote hal voor de logistieke werkzaamheden die van Heineken werden overgenomen.

Van der Linde Catering

Hans van der Linde – eveneens gevestigd op bedrijventerrein Oudeland – liet zijn bezoekers experimenteren met smaak. Na een eerste kennismaking vertelde hij over het ontstaan van het familiebedrijf. Vervolgens vertoonde hij een film over een bijzondere opdracht. “Maar,” zo verzekerde hij zijn gehoor, “we verzorgen zowel kleine als grote partijen en alles wat daar tussen zit. Dus voor een schaal van vijftig lekkere broodjes kunt u ons ook bellen!”
Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de koks in de keuken die enkele originele hapjes hadden voorbereid. Het eerste fraai opgemaakt in een explosie van kleur en smaak. De tweede leek ‘gewoon’, maar nadat de verschillende bitterballen met smaak waren verorberd bleek er geen spatje vlees in te zitten. De koks verrasten met smaak en realiteit.

Melanchthon Berkroden

Het derde bezoek stond gepland in Melanchthon Berkroden; op slechts enkele meters verwijderd en met zicht op het bedrijventerrein van de eerder bezochte bedrijven. Hoe vinden bedrijfsleven en praktische opleidingen elkaar? Hoe komt de link tot stand van de student naar toekomst van het bedrijfsleven? Dat stond centraal in de presentatie van docent Kasper Roodenburg die zijn gehoor vertelde hoe de school studenten voorbereidt op het (praktische) bedrijfsleven. Vervolgens leidde hij hen rond in de relatief nieuwe school waar eigentijds onderwijs een dagelijkse zaak is.
De enerverende en verrassende dag werd afgesloten met een netwerkborrel bij Van der Linde Catering.

Check Also

Zilveren draagspeld voor jubilarissen EHBO

Zilveren draagspeld voor jubilarissen EHBO Bleiswijk – Op de ledenvergadering van 4 april heeft EHBO-Bleiswijk …

Geef een reactie