zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Advertorial » Intertoys is en blijft de speelgoedwinkel van Berkel en Rodenrijs

Intertoys is en blijft de speelgoedwinkel van Berkel en Rodenrijs

Intertoys is en blijft de speelgoedwinkel van Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Het waren spannende weken voor Ernst Olree, sinds 1996 franchiser van Intertoys in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Maar sinds deze week kan hij aan zijn klanten bekend maken dat hij behoort tot de groep van 100 franchiser die besloten hebben door te gaan.

Trees Borkus-Henskens

Nadat de nieuwe eigenaar bekend was werd bekeken welke winkels zouden gaan sluiten en welke eventueel kozen om door te gaan. Ernst vertelt hier over: “Uiteindelijk is besloten dat 120 eigen winkels van Intertoys doorgaan en dat de franchisers – die niet failliet gingen omdat ze zelf eigenaar zijn, maar wel Intertoys als hoofdleverancier hebben – de keuze hebben al of niet door te gaan.’

Niet weg te denken

Ernst is de derde generatie die in Berkel Centrum een speelgoedwinkel runt.
“Opa Bas begon in de dertiger jaren met een winkel aan de Kerkstraat die mijn vader Arie in de zestiger jaren voortzette. Niet alleen als speelgoedwinkel, maar tevens als kantoorboekhandel. Zelf verhuisde ik in 1997 met het speelgoed naar een nieuw pand aan het Westerwater en de kantoorboekhandel ging verder onder de naam Janneke. In 2013 werd de speelgoedzaak hier nog flink uitgebreid.”
De nieuwe eigenaar van Intertoys is op dit moment de grootste speelgoedketen op het vaste land van Europa. “Ze weten wat het is om speelgoed te verkopen. We moeten nog definitieve afspraken maken, maar omdat de winkel gewoon open blijft koop ik nu ook elders in om de zaak bevoorraad te houden. Het is dus mijn eigen beslissing om door te gaan; daar is vorige week een nieuw huurcontract voor getekend. Alle medewerkers blijven, de zaak loopt goed en we hebben er zin in! We zijn en blijven de speelgoedwinkel van Berkel en Rodenrijs en willen dat nog heel lang blijven.”

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie