zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » Soccer Boys overleeft twee stormen

Soccer Boys overleeft twee stormen

Twee doelpunten van aanvoerder Martijn Helmendach

Soccer Boys overleeft twee stormen

Bleiswijk – De weersomstandigheden waren stormachtig. Voor de thuisclub gold dat voor het begin van de tweede helft tegen het bezoekende SVC ’08 eveneens. De ploeg van trainer Robert Linthorst bleef echter knap overeind. De uiteindelijke 3-2 winst bracht de Bleiswijkse formatie in het linkerrijtje.

Rien Kuyvenhoven

Beide ploegen hadden last van de sterke wind. Soccer Boys dacht de eerste helft duidelijk het heft in handen te hebben. De verkregen voorsprong doorbrak de tegenstand bij de gasten. De Bleiswijkers kregen wegens een domme overtreding op Dave van der Steen een strafschop. De aanvalsleider van de thuisclub schoot hem zelf in halverwege deze eerste helft, 1-0. De kopbal van Steve de Ruiter uit een vrije trap, toen de defensie van Soccer Boys stond te slapen, zou de 1-1 ruststand betekenen. De meest rechtvaardige tussenstand na vijfenveertig minuten, omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Voor het doel van de twee teams ontstonden er slechts kleine kansjes, omdat ze het beide defensief aardig voor elkaar hadden.
In de tweede helft kreeg de wedstrijd een andere wending wat Soccer Boys-aanvoerder Martijn Helmendach na afloop als volgt verwoordde: “Ik dacht dat we er aan gingen. In het eerste kwartier na rust kwamen we gewoon overal een stap te laat. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er een doelpunt voor onze tegenstander viel”. Een doelpunt dat in aanmerking kwam voor de schoonheidsprijs toen de hoekschop van Thomas Hughes door David Castillo voor het doel werd teruggebracht waar Steve de Ruiter met een fraaie omhaal Soccer Boys op een achterstand zou zetten, 1-2.

Ommekeer

Verdiend op dat moment, omdat de thuisclub zich te veel in een verdedigende stelling liet drukken ondanks de aanwijzing van hun trainer dat ze vooruit moesten voelballen. Martijn Helmendach die op het middenveld een sterke rol had deze wedstrijd, nam zijn ploeg bij de hand en dat zou uiteindelijk de gewenste ommekeer brengen. Een vrije trap, even buiten het strafschopgebied, werd door hem feilloos in de verste kruising geschoten mede omdat doelman Joey Vos deze hoek vrij had gelaten. SVC ’08 schoot, nadat het daarvoor de paal had geraakt, nog een keer op de lat via Castillo. Robert Linthorst bracht vanaf de kant nieuw bloed binnen de lijnen door Kent van Ruler, Paul Siebers en Dion Zeelenberg in te brengen. Dit bezorgde Soccer Boys uiteindelijk toch nog de winst al was daarvoor de medewerking van de bezoekende doelman Vos nodig. Hij kreeg een voorzet, doordat hij gehinderd werd door een eigen speler, niet klemvast. Voor Martijn Helmendach was het daarna een klein kunstje om de bal over de doellijn te plaatsen, 3-2.
“Ja, met deze winst ben ik heel erg blij”, aldus Soccer Boys – trainer Robert Linthorst die ondertussen de felicitaties in ontvangst nam na deze zwaar bevochten overwinning. “Dat we in het eerste kwartier in de tweede helft zo in moeilijkheden kwamen, werd volgens mij veroorzaakt doordat we te veel gefocust waren op het feit dat we de wind mee kregen. Die 1-1 was natuurlijk een grote dekkingsfout, maar ik moet zeggen dat we de eerste helft tegen de wind in goed hebben gespeeld. Natuurlijk was het niet ongelukkig voor ons dat die doelman de bal los liet. Je moet ook af en toe een beetje geluk hebben. Ik ben ook content met de wissels. Zij vielen sterk in. We hebben nu zevenentwintig punten. Ik denk dat we er dertig nodig hebben om veilig te zijn. Dus zijn we op de goede weg!”

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie