zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Advertorial » Oostland, logistieke regio van de Toekomst!

Oostland, logistieke regio van de Toekomst!

Oostland, logistieke regio van de Toekomst!

Bleiswijk – Dinsdag 9 april organiseert VNO-NCW Oostland een bijeenkomst met als thema ‘Oostland, logistieke regio van de Toekomst!’. Ondernemers zijn van 16.00 tot 19.00 uur welkom in The Greenery, Klappolder 1 in Bleiswijk.

Tijdens een prikkelende en interactieve bijeenkomst worden de aanwezigen meegenomen langs de ontwikkelingen in onze regio.
Marc Houweling, directeur van de Houweling Groep, en Ruud Egas, kwartiermaker van de Holland Railterminal, praten je bij over de A12-corridor en de Holland Railterminal.
Kathy Arends, wethouder van de gemeente Lansingerland en Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, geven hun visie op de impact van deze regionale ontwikkelingen. En verder zullen twee sprekers vertellen over Connected Transport en brandstoffen van de toekomst.

Samenwerking in plaats van concurrentie

Eén van de onderwerpen is de A12-corridor. Begin maart hebben twaalf deelnemende partijen hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst gezet: gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland, wethouders van de gemeenten Lansingerland, Waddinxveen, Zoetermeer en Zuidplas, Bert Mooren, directeur VNO-NCW West en vertegenwoordigers van zes bedrijven. De samenwerking heeft als doel de A12-corridor tussen Gouda en Den Haag te versterken voor vestiging van logistieke bedrijven.
Bert Mooren, directeur VNO-NCW West, is blij met het resultaat: “Overheden en bedrijfsleven geven commitment voor krachtige samenwerking in plaats van onderlinge concurrentie bij de ontwikkeling van bedrijfsterreinen. De economische kansen voor een logistieke hotspot van nationaal en internationaal niveau zijn groot. De A12-corridor heeft binnen een uur een bereik van 8 miljoen consumenten. Investeren in duurzame en innovatieve logistieke bedrijven, een railterminal en een betere aansluiting van de bedrijfsterreinen op weg, water en spoor zal een belangrijke impuls geven aan de economie van Zuid-Holland.”
Kortom, ontwikkelingen die een enorme impact zullen hebben op de regio.

Who’s Next?

Wil jij andere ondernemers enthousiasmeren en kennis laten maken met het netwerk van VNO-NCW? Dan zijn ze van harte welkom tijdens deze bijeenkomst op 9 april aanstaande. Laat aan Monique Spek, via oostland@vno-ncwwest.nl, weten wie jij meeneemt.

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie