zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Advertorial » Feng Shui, Wat vertelt jouw huis?

Feng Shui, Wat vertelt jouw huis?

Feng Shui, Wat vertelt jouw huis?

Bergschenhoek – Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie en betekent letterlijk wind (feng) en water (shui). Het gaat hier over de wederzijdse relatie tussen de mens en zijn leefomgeving. De invloed die de leefomgeving en jij op elkaar hebben is het best zichtbaar in je woning. Je huis is een afspiegeling van wie jij bent. Feng Shui biedt inzichten en tools waarmee we de omgeving zó kunnen vormgeven, dat deze een positieve invloed op ons heeft. Melati Helmhout van ‘De Negen Sterren’ geeft advies en workshops om je te helpen dit te realiseren.

Melati vertelt enthousiast dat Feng Shui zoveel meer is dan waar je de bank of de plant zet. “Het is zo’n bijzondere manier om te kijken naar energie en jezelf en daarbij ook naar je woning. Een ruimte wordt gevormd door alles dat daar is en dit beïnvloedt ons. Een verandering in ons huis, betekent automatisch een verandering bij onszelf. Ik vind het ontzettend leuk om hierover te vertellen en daarom geef ik workshops. Hierin leg ik de beginselen van Feng Shui uit en wat het praktisch kan betekenen. Bij een aantal mensen is het advies om op te ruimen. Rommel of een overvloed aan spullen kan betrekking hebben op hoe je iets voelt. Het is lastig om een voorwerp waar een emotie aan zit weg te doen. Want door het op te pakken en er iets mee te moeten, betekent het dat je ook iets moet met die emotie. Door lekker fysiek aan de slag te gaan maak je ruimte. Ook in je hoofd”.

Feng Shui-advies

Naast de workshops geeft Melati ook advies. Ze maakt een analyse van je woning en de aandachtspunten en vertelt wat je zou kunnen veranderen om plezierig te wonen. “Het fijne van Feng Shui is dat je op een heel praktische manier kunt werken aan je huis en daarmee ook aan hoe je je voelt. Je kunt lekker zelf aan de slag, met meubels schuiven, muren verven of iets nieuws erin zetten. Door de juiste combinatie van kleur, materiaal, meubels en indeling ontstaat de omgeving die jou gunstig beïnvloedt”, zegt ze.

Ben je benieuwd geworden? Melati geeft de komende maanden workshops op locaties in Rotterdam (Centrum Djoj, Anthony Duyklaan 5-7) en Bleiswijk (ZELF! Centrum voor zelfontwikkeling, Edisonlaan 28a). Daarnaast is het ook mogelijk om bij jou thuis aan de slag te gaan met een kleine groep. In een gezellige avond van zo’n drie uur krijg je inzicht en ga je vol Feng Shui-inspiratie weer naar huis.
Voor meer informatie: denegensterren.nl of melati@denegensterren.nl.

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie