zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » Levende tuin Bleiswijk van start

Levende tuin Bleiswijk van start

Levende tuin Bleiswijk van start

Bleiswijk – Woensdag 13 maart werd de educatieve schooltuin aan de Wilgenlei officieel geopend. Deze dag kreeg de tuin ook haar definitieve naam. De schooltuin is ontstaan door hechte samenwerking van de vijf basisscholen in Bleiswijk: De Poort, De Wiekslag, De Oosthoek, De Klimophoeve en De Anne Frankschool, BSO Zus en Zo, Lentiz MBO Oostland, Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), Melanchthon Business School en de gemeente Lansingerland.

Marianne Karsemeijer

De schooltuin ligt voor de Melanchthon Business School aan de Wilgenlei en is 0,6 hectare groot. De tuin biedt plaats aan leren en ontdekken, ontmoeten en spelen en bestaat uit twee delen: een cultuur- en een natuurdeel. De vijf basisscholen en BSO Zus en Zo hebben elk hun eigen object in de schooltuin en mochten hier ook een naam voor verzinnen. Zo zijn er onder andere een insectenhotel (Villa Luizenleven), twee ringslangbroedhopen (Poort of the Rings), een paddenpoel (Kikkerparadijs) en speelnatuur (Torteltuin). Daarnaast hebben alle scholen en BSO eigen kweekbakken (moestuintjes), voor elke school en BSO in een eigen vrolijke kleur. Er is ook een buitenlokaal dat de naam ‘Kletshoek’ meekreeg.

Delen is vermenigvuldigen

Ondanks het slechte weer zat de stemming er goed in op deze woensdagochtend. Het tromgeroffel van de Steel Band ‘Talent for music’ kwam je al tegemoet en binnen in het schoolgebouw van Melanchthon Business School was het een drukte van belang. Leerlingen van verschillende klassen van de vijf basisscholen met hun begeleiders verzamelden zich op de trappen in de grote zaal, in afwachting van wat komen zou. Directeur Cees de Jong heette iedereen van harte welkom. “Er was eens een school, die droomde van een prachtige schooltuin”, startte hij zijn welkomstwoord. “En die droom komt vandaag uit!” Daarna kreeg wethouder Ankie van Tatenhove het woord. Ze vertelde dat de gemeente graag het stuk grond beschikbaar heeft gesteld. Het stuk had geen bestemming en nu kunnen heel veel mensen plezier beleven aan de tuin. Een prachtige manier om met elkaar samen te werken en te delen. Het biedt de leerlingen een mogelijkheid om op een hele leuke manier dingen te leren. “Delen is vermenigvuldigen”, aldus de wethouder.
De leerlingen keken hun ogen uit toen er een grote roofvogel binnen kwam vliegen en landde op de gehandschoende arm van wethouder Van Tatenhove. Later zouden zij een echte roofvogelshow van de Roofvogelboerderij uit Berkel en Rodenrijs te zien krijgen. Maar eerst was het tijd voor de onthulling van het bord met de officiële naam van de schooltuin. Hiervoor moest iedereen naar buiten. Ondanks de regen en de harde wind werd het bord met gejuich onthuld. De tuin kreeg de naam ‘De Levende Tuin Bleiswijk’.

Stichting ‘De Levende Tuin Bleiswijk’

Op 29 maart ondertekenen Melanchthon Business School, samen met de vijf basisscholen en BSO Zus en Zo de akte van oprichting van stichting ‘De Levende Tuin Bleiswijk’. Hoofddoelstelling van de stichting is gericht op de totstandkoming en uitvoering van De Levende Tuin Bleiswijk. De stichting zal vanuit deze doelstelling de geplande activiteiten van de schooltuin ondersteunen en faciliteren. Ook is het binnenkort mogelijk vriend te worden van de stichting.

Check Also

“Bij voornemens alleen kan het niet blijven!”

Lansingerland - Hanneke Vliet Vlieland is vanaf 1 maart 2019 de nieuwe directeur van woningcorporatie 3B Wonen. Wij hadden een hernieuwd kennismakingsgesprek met haar nu ze Welzijn heeft ingeruild voor Wonen.

Geef een reactie