zondag 26 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Innovatief röntgenonderzoek tijdens borstsparende operaties

Innovatief röntgenonderzoek tijdens borstsparende operaties

Franciscus Borstkliniek biedt:

Innovatief röntgenonderzoek tijdens borstsparende operaties

Rotterdam – Als eerste ziekenhuis is Franciscus Vlietland gestart met het gebruik van de KubTec, een compact röntgenapparaat dat op de operatiekamer wordt gebruikt om binnen enkele minuten te kunnen beoordelen of een borstsparende operatie bij borstkanker succesvol is uitgevoerd. Tevens kan direct worden besloten om bijvoorbeeld nog een extra marge weefsel weg te halen vanuit oogpunt van veiligheid.

Bij een borstsparende operatie blijft de vorm van de borst behouden. Alleen het gebied met daarin de afwijking wordt met een marge uit de borst weggenomen. Door gebruik te maken van de KubTec bij een patiënt met borstkanker kun je een nog nauwkeurigere borstsparende operatie uitvoeren en indien nodig direct een extra marge borstweefsel weghalen. Door deze nieuwe techniek kan men sneller werken en wordt de kans op een tweede operatie veel kleiner. Bezoekers van de Open Dag, aanstaande zaterdag 16 maart van 10.00 tot 15.00 uur, kunnen de KubTec bekijken in de Nolet Hal in Franciscus Vlietland te Schiedam, bij de stand van de Franciscus Borstkliniek.
Voor meer informatie over de Borstkliniek zie www.franciscus.nl/borstkliniek.

Open Dag zaterdag 16 maart

Ook in de vestiging van Franciscus Vlietland aan de Kleiweg in Rotterdam wordt de open dag gehouden.
Franciscus zet de deuren open om iedereen te laten zien en ervaren wat zij in het ziekenhuis doen. Bezoekers kunnen zich op de dag zelf inschrijven voor rondleidingen bij onder andere de Operatiekamers, Radiologie, Kraamsuites, Cardiologie en Apotheek. In de Centrale Hal zijn er diverse informatiemarkten en gezondheidstestjes te doen, zoals bloedsuiker prikken, longfuncties blazen en BMI meten. Daarnaast kan men kennismaken met de innovatieve technieken in het ziekenhuis.
Recruiters vertellen graag hoe interessant en bijzonder het is om in een ziekenhuis te werken. De Open Dag biedt behalve voor geïnteresseerden ook voor scholieren en studenten een mooi aanknopingspunt voor gesprekken over werken en opleiden in de zorg.

Zorgdebat

Vindt u het interessant om met zorgprofessionals en met voorzitter Raad van Bestuur Marjolein Tasche in gesprek te gaan over enkele zeer actuele thema’s binnen de ziekenhuiszorg? De Cliëntenraad organiseert een interessant debat over de thema’s Spoedeisende Eerste Hulp en digitale communicatie tussen patiënt en hulpverlener. Kom naar het zorgdebat om 11.00 uur in Franciscus Vlietland of om 13.00 uur in Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Aanmelden vooraf is niet nodig.
Natuurlijk is er ook voor kinderen genoeg te beleven. Zo kunnen zij een prikdiploma behalen, zich laten schminken, dansen in de silent disco en op de foto als dokter of verpleegkundige. Verder kunnen kinderen hun knuffel meenemen om een armpje of beentje te laten gipsen.
Kijk voor het volledige programma op: www.franciscus.nl/opendag.

Check Also

Website stimuleert scholen hun schoolplein te vergroenen

Afgelopen week is de website www.groenblauweschoolpleinen.nl gelanceerd. Basisscholen kunnen hier tips en inspiratie vinden voor meer water en groen op hun schoolplein. De site biedt voorbeelden en ervaringen van andere basisscholen die een groenblauw plein hebben gerealiseerd, opties voor financiële steun en lespakketten voor buitenlessen.

Geef een reactie