zondag 26 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Nieuwe expositie geopend in Bleiswijkse Kunstgalerie

Nieuwe expositie geopend in Bleiswijkse Kunstgalerie

Nieuwe expositie geopend in Bleiswijkse Kunstgalerie

Bleiswijk – Van 9 maart tot en met 22 april staat Kunstgalerie Bleiswijk in het teken van ‘Creatieve Ontdekkingen’. Een achttal nieuwe beeldend kunstenaars toont er hun werk. Werk dat een kijkje gunt in het leven, hun belevenis en verwerking, in hart en ziel van de maker; een hele belevenis om de fraaie expositie in alle rust te bekijken, te ontdekken en er van te genieten.

Trees Borkus-Henskens

Nell Boerma beeldhouwt sculpturen uit diverse steensoorten. Met inspiratie uit de natuur, van een belevenis uit haar omgeving of verder weg. Bewerking van de steen kan uitmonden in zowel een realistische als een gestileerde of abstracte weergave van hetgeen zij wil uitbeelden. Jeroen Brabander – ditmaal de enige Lansingerlander in het gezelschap – werkt met acryl- en olieverf op canvas. Ook tekent hij met pen en potlood op papier en fotografeert hij. Zijn werk is figuratief, vaak surrealistisch en met een mystiek tintje. Al veertig jaar levert Casper Cammeraat fotografie voor bedrijven, media en publiek. Daarnaast organiseert hij fotocursussen en workshops. Hij gaat er op uit met zijn camera en legt vast; om er niet alleen zelf, maar ook anderen van te laten meegenieten. De doeken van Johan van Kaam zijn fleurig van kleur; hij laat daarin zijn fantasie de vrije loop. Abstracte schilderijen waar hij net zo lang mee bezig blijft tot ze in balans zijn. Hij vindt inspiratie in zijn eigen omgeving; het Zeeuwse landschap.
Rita Meertens is naast beeldend kunstenaar tevens gastdocent. Ze schildert intuïtief/abstract met acrylverf op doek of met aquatint op papier. Op zondag 31 maart verzorgt zij een workshop in Kunstgalerie Bleiswijk. Bas Themans begint zonder vooropgezet plan aan een beeld te werken. Pas als het af is en hij het van alle kanten heeft bekeken geeft hij er een naam aan. Veel van zijn beelden – ook fraaie kleine – staan in brons geëxposeerd. Joyce Westerink is docent. Haar passie voor schilderen ontstond in een moeilijke periode in haar leven. Ze heeft de weg opwaarts hiermee gevonden en toont in Bleiswijk trots haar eerste expositie. Margo Wisse schildert met acryl en olieverf het eeuwig vrouwelijk schoon. Op een prachtige wijze geeft zij de sensualiteit van de vrouw weer.

Open

Kunstgalerie Bleiswijk ligt aan de Hoekeindseweg 26 in Bleiswijk. De openingstijden zijn zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en ditmaal ook Tweede Paasdag. Bezoekers kunnen gebruik maken van een traplift. De exposities zijn gratis te bezoeken.
Zondag 14 april van 15.00 tot 17.00 uur organiseert de galerie een lezing over Hockney-Van Gogh: The Joy of Nature. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.
Interesse om uw kunstwerken in Kunstgalerie Bleiswijk te exposeren? Neem telefonisch contact op: 06 – 218 934 51 of per e-mail: info@kunstgaleriebleiswijk.nl.

Check Also

Website stimuleert scholen hun schoolplein te vergroenen

Afgelopen week is de website www.groenblauweschoolpleinen.nl gelanceerd. Basisscholen kunnen hier tips en inspiratie vinden voor meer water en groen op hun schoolplein. De site biedt voorbeelden en ervaringen van andere basisscholen die een groenblauw plein hebben gerealiseerd, opties voor financiële steun en lespakketten voor buitenlessen.

Geef een reactie