dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Politiek » CDA Zuid-Holland wil groeistop luchthaven

CDA Zuid-Holland wil groeistop luchthaven

CDA Zuid-Holland wil groeistop luchthaven

Lansingerland/Rotterdam – Rotterdam The Hague Airport wil graag uitbreiden. Voor het CDA Zuid-Holland is dit niet acceptabel. De huidige omvang en geluidsruimte is het maximale wat mogelijk is op deze locatie. Verdere groei tast de leefkwaliteit en de volksgezondheid van de gebieden onder de aanvliegroutes op een onacceptabele manier aan, aldus het CDA.

“De aanvliegroutes van de luchthaven gaan over dichtbevolkt gebied en de grenzen wat betreft geluidsoverlast en milieuvervuiling zijn bereikt. Het verleggen van de aanvliegroutes is ook niet wenselijk, want dan verplaatsen we de overlast naar andere woongebieden”, zegt Adri Bom-Lemstra, lijsttrekker van CDA Zuid-Holland.
Er is volgens Bom-Lemstra maar één mogelijkheid om de luchthaven verder te laten groeien, en dat is het verplaatsen van de luchthaven naar een locatie waar aanvliegroutes zonder overlast voor omwonenden mogelijk zijn.
“Wij volgen de onderzoeken over Schiphol-op-zee met grote belangstelling. Het is een kans om Rotterdam The Hague Airport hierin mee te nemen. Dan is er weer groei mogelijk. Op de huidige locatie is groei wat ons betreft echt onbespreekbaar. Daarbij komt ook dat de economische meerwaarde van de goedkope vakantiecharters zeer beperkt is, en deze toestellen de meeste overlast veroorzaken.”

Check Also

Bouw woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer officieel van start

Lansingerland - Maandag 6 mei is de bouw van 68 sociale huurwoningen in Lansingerland officieel van start gegaan. Aan de Rodenrijse Zoom verrijzen de woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer die naar verwachting in december 2020 worden opgeleverd. Wethouder Albert Abee van Lansingerland, Henk Rotgans, directeur Onderhoud ##+## Ontwikkeling van Havensteder en Martijn van der Knaap, directeur van bouwconcern BAM, hebben de officiële openingshandeling verricht.

Geef een reactie