dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Sport » Basketbal

Basketbal

Berkel en Rodenrijs – Het eerste herenteam van de basketbalvereniging Squirrels heeft dit weekend goede zaken gedaan. De uitwedstrijd tegen Binnenland werd met 57-76 gewonnen. Vooraf werd de confrontatie zwaarder ingeschat. Het altijd fysiek spelende Binnenland werd in een paar minuten gelijk overtroefd. Met drie lay-ups van Remko Ligtvoet en een afstandschot van Ferdy Luydens was het na een paar minuten spelen al 0-9. De time-out van de Barendrechters hielp niet. De net ingevallen Martijn Streng scoorde kinderlijk eenvoudig, 9-22. Coaches Bas van den Bighelaar en Ard Horst hoefden tactisch gezien aanwijzingen te geven. Nog voor de rust was de wedstrijd beslecht. Center Bart Bijnsdorp pakte de een na de andere verdedigende rebound, aan de aanvallende zijde scoorde hij drie maal op rij, 17-39. Zoals verwacht gooide Binnenland na rust spierballen in de strijd. Squirrels liet zich echter niet van de wijs brengen. De scheidsrechters floten in totaal maar liefst voor 25 persoonlijke fouten (P’s) voor de thuisploeg. Het was Bas van den Bighelaar jr. die in het vierde kwart met twee verre driepunters de wedstrijd afsloot. Topscorer was Bart Bijnsdorp met 20 punten. Met deze overwinning is Squirrels dichtbij het kampioenschap. De nummer twee in de competitie staat op 6 punten afstand. Zaterdag 16-3 speelt Squirrels weer thuis in Sporthal Oostmeer. Om 18.15 uur is River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam de tegenstander.

Check Also

Duivensport

Bergschenhoek – Zaterdag 11 mei werden er om 12.30 uur 540 duiven gelost voor een …

Geef een reactie