dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Cursus zelfcompassie

Cursus zelfcompassie

Berkel en Rodenrijs – De meeste mensen zijn gewend om kritiek te krijgen en te geven en meestal zijn zij daarbij niet echt aardig voor zichzelf. Er mogen zijn, accepteren dat er fouten worden gemaakt, inzien dat iedereen onvolkomenheden heeft en dit zonder veroordeling te zien vraagt om zelfcompassie. Zelfcompassie is een belangrijke factor voor wie een gelukkig leven wil. Wetenschappelijk onderzoek toont aan hoe zelfcompassie veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en empathie verhoogt en samengaat met een betere gezondheid. De Dalai Lama verwoordt het als volgt: “We kunnen leven zonder religie en meditatie, maar we kunnen niet leven zonder menselijke affectie. En die affectie begint bij de bejegening van jezelf.”
De cursus houdt in dat bij elke les twee begeleide meditaties van ongeveer 20 minuten worden gegeven. De cursus is daarom alleen geschikt voor mensen die ervaring hebben met meditatie of een mindfulnesscursus hebben gevolgd. De eerstvolgende cursus start dinsdag 2 april van 19.15 tot 21.45 uur en bestaat uit acht avonden: 2, 9, 16 en 23 april en 7, 14, 28 mei en 4 juni. Locatie is sociaal café Wel-Kom! in de Ds. van Koetsveldstraat 3. Kosten: € 290,-. Maximaal aantal deelnemers is 10 personen. Docent is Frans van Meggelen. Aanmelden kan via vanmeggelenf@gmail.com. Voor meer informatie: 06 462 102 06. De cursus start alleen bij minimaal 6 personen.

Check Also

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Kruisweg - In alle vroegte werd Wouter van de Vendel donderdagochtend 9 mei compleet verrast door zijn medewerkers. Die hadden de kalender goed bijgehouden en geconstateerd dat hun directeur die dag precies 40 jaar werkzaam was bij het bedrijf aan de Kruisweg. Dat robijnen jubileum moest gevierd worden!

Geef een reactie