dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Volledig bezet gemeentehuis uit waardering voor muzikanten Concordia

Volledig bezet gemeentehuis uit waardering voor muzikanten Concordia

Volledig bezet gemeentehuis uit waardering voor muzikanten Concordia

Bergschenhoek – Het gemeentehuis Lansingerland was zaterdag 9 maart omgetoverd tot een volwaardige concertzaal en daar was muziekvereniging Concordia verantwoordelijk voor. Haar jaarlijks Lenteconcert kan op geen betere locatie dan in de ambiance van het gemeentehuis worden gegeven. Een volledig bezette zaal plus de ‘galerij’ op de eerste verdieping, genoot met volle teugen van dit muziekfestijn.

John Hofman

Een concert, zoals aangekondigd met een gouden randje, omdat Concordia dit jaar 8o jaar bestaat. Het is al een mijlpaal in een mensenleven, laat staan voor een muziekvereniging. En in die tachtig jaar is ze alleen maar ‘verjongd’ gezien de vele jeugdige muzikanten die nu tussen de oude rotten in het vak zitten. De muzikale prestaties zijn er niet minder om geworden. Dat bleek zaterdag weer eens. Inmiddels traditiegetrouw, mocht de Melody Percussion Band (MPB), als ‘familielid’ van het grote orkest, haar programma voor de pauze laten horen en onder leiding van de gedreven dirigent Vincent Houdijk, speelde ze weer een aantal zorgvuldig uitgekozen nummers zoals Diamonds Are Forever en That Man. Ook al kent de MPB-band uitsluitend percussion instrumenten, het verveelt geen moment. Als daar dan ook nog eens een zangeres aan wordt gekoppeld, dan is het feest compleet.

Zang en show

Mylène van der Smissen uit Amsterdam mag zich terecht zangeres noemen. Zowel bij de MPB-band als het grote orkest was haar aandeel een lust voor oor én oog, want ze zingt met groot gemak de meest populaire nummers zoals Let’s get Loud. Ze combineert dat met een aangenaam showelement. Een perfect intermezzo bij dit concert, waarbij Concordia’s ‘grote’ orkest zich ontpopte als een professionele Bigband. Nummers als Skyfall en een medley van Queen kwamen moeiteloos voorbij. Herkenbaar voor iedereen. Het gekozen programma voor dit Lenteconcert verdient alleen maar waardering! Eén van de trouwe muzikanten was zaterdag 40 jaar getrouwd, maar speelde gewoon mee. Hij kreeg van dirigent Arie Stolk, die zoals altijd het orkest strak leidde maar het ook de nodige ruimte geeft, de gelegenheid zijn echtgenote, die op de tribune zat, een boeket bloemen te gaan overhandigen. Dat kenmerkt de sfeer en band tussen alle muzikanten van Concordia, dat zéker verdient om nog eens tachtig jaar door te gaan. MPB-band en orkest sloten gezamenlijk deze avond af.

Check Also

Berkel Centrum zet moeders Saskia en Marga in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar werden twee moeders in Berkel en Centrum in de schijnwerpers gezet met een verrassende verwenochtend rond Moederdag. Iedereen kon een moeder aanmelden waarvan hij of zij vond dat die zo’n verwenochtend verdiende. Bijna honderd aanmeldingen maakten het de organisatie knap moeilijk daar eerst 25 genomineerden uit te selecteren. Die kregen allemaal een uitnodiging om zaterdagochtend 11 mei present te zijn in het winkelcentrum.

Geef een reactie