zondag 26 mei 2019 | week 21
Home » Sport » Voetbal Berkel – Valken ’68: 0-1

Voetbal Berkel – Valken ’68: 0-1

Berkel en Rodenrijs – Zaterdagmiddag speelde Berkel thuis tegen het Valkenburgse Valken ’68. Een concurrent omdat beide ploegen momenteel laag geklasseerd staan in de tweede klasse C van district West II.
Punten binnenhalen was voor beide ploegen belangrijk in deze fase van de competitie. Mooi voetbal werd door de extreem harde wind en de bij vlagen geselende regenbuien onmogelijk gemaakt. Overleven was het devies deze wedstrijd.
Berkel zou over de hele wedstrijd genomen wel de bovenliggende partij zijn. Maar het euvel dat Berkel moeite heeft tot scoren te komen, stak ook nu weer de kop op.
Het toch wel fysiek sterke CVV Berkel werd door Valken’ 68 met veel inzet bestreden. Dit leidde in de eerste helft tot slechts drie kansjes voor de gasten. Berkel kreeg mogelijkheden via een goed voetballende Bart van den Dool en een fraai schot van Rob Vermeer.
In de tweede helft kregen de twee teams geen kansen behalve na een uur een mooi uitgespeelde aanval van Valken’ 68. Een voorzet van links van Timo Schaap werd door Marc Langeveld verlengd naar de in de zestien staande Jaco van der Bent. Beheerst rondde hij deze enige echte uitgespeelde kans in de tweede helft af (0-1).
CVV Berkel ging wat opportunistischer op zoek naar de gelijkmaker, maar wist geen echt gevaar te stichten voor het doel van Valken ’68 keeper.
“De druk was er wel de tweede helft”, zou Berkel-trainer Jan van der Lugt de wedstrijd analyseren. “Maar de goede eindpass ontbrak. Ik had deze wedstrijd graag drie punten willen pakken. Dan kom je dichterbij de middenmoot. Nu moeten we naar onderen blijven kijken. Bij de drie onderste plaatsen willen we wegblijven. Uiteindelijk noem ik dit een ongelukkige nederlaag.”

Check Also

Seminar zelfverdediging

Berkel en Rodenrijs – Ook dit jaar organiseert MartialFit weer een seminar zelfverdediging en weerbaarheid …

Geef een reactie