dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » fbpost » Urban Sportspark krijgt vorm

Urban Sportspark krijgt vorm

Urban Sportspark krijgt vorm

Lansingerland – De voorbereidingen voor de realisering van een Urban Sportspark in het Annie M.G. Schmidt Park zijn in volle gang. Woensdag 7 maart werd het ontwerp samengesteld in de tweede bijeenkomst van de klankbordgroep, in aanwezigheid van wethouder Ankie van Tatenhove. ​​​​​

Marianne Karsemeijer

Serge Meeuws, projectleider Groen en Spelen van de gemeente, presenteerde op deze woensdagmiddag een maquette van het te realiseren Urban Sportspark. Naast de wethouder waren ook leden van de klankbordgroep aanwezig, alsmede iemand van adviesbureau Speelplan, iemand van Parkour disciplines, medewerkers van de gemeente en Len van Duin (12) met zijn vader. Len nam enige tijd geleden het initiatief om een brief te sturen naar de gemeente met het idee voor een park waar buitensporten gerealiseerd kunnen worden.

Sportiefste gemeente

“Dit idee paste prima bij onze ambitie om Lansingerland de sportiefste gemeente van de regio te maken”, zegt Ankie van Tatenhove. Die ambitie staat in de sportvisie ‘Scoren met sport’ die het college van burgemeester en wethouders deze week heeft vastgesteld. Volgens de wethouder past dit uitstekend bij Lansingerland. “Wij zijn een jonge dynamische gemeente met de grootste jeugddeelname bij sportverenigingen in Zuid-Holland. Dat willen wij uitbouwen. Door te bewegen voel je je fit en gezond. Sporten is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor de geest. Sport verbindt en verbroedert en zorgt voor het versterken van sociale netwerken”. Van Tatenhove ziet de openbare ruimte in Lansingerland als het grootste sportpark van de gemeente. “Mensen kunnen overal bewegen. Dat willen wij graag optimaal faciliteren door bijvoorbeeld goede wandelpaden en een Urban Sportspark”.

Mooi ontwerp

De reacties van de aanwezigen op het ontwerp zijn erg positief. De ideeën van de eerste klankbordbijeenkomst zullen grotendeels uitgevoerd worden. Zo zullen langs de buitenrand van het terrein hergebruikte materialen toegepast worden om een uitdagend freerun terrein te realiseren. Boomstammen en beton zijn de basismaterialen. Diverse toestellen zullen geplaatst worden om calisthenics te kunnen doen. Hier kunnen bewegingsvormen mee uitgevoerd worden zoals springen, optrekken en zwaaien. Deze oefeningen zullen worden toegelicht op instructiebordjes. Kunstgras zal worden aangebracht als veilige ondergrond. Daarnaast komt er een muur met boulder elementen. De maquette geeft een mooi beeld van hoe het sportspark er uiteindelijk uit zal zien.

Begin volgende week zullen alle tekeningen gereed zijn zodat de vergunning kan worden aangevraagd. De verwachting is dat in april het ontwerp bekend gemaakt kan worden. Het ontwerp wordt op de website en via de nieuwsbrief van de gemeente gepubliceerd. Daarna kunnen inwoners reageren op het ontwerp. Indien noodzakelijk zal het ontwerp naar aanleiding van de ontvangen reacties aangepast worden. De wens is om het park voor de zomer te kunnen realiseren.

Check Also

Met dank aan al die mensen die voor onze veiligheid zorgen

Berkel en Rodenrijs - Dat het zonnetje een groot aandeel had in het bezoekersaantal, behoeft geen betoog, maar de Veiligheidsdag 2019 op zaterdag 11 mei kan zéker als zeer geslaagd worden beschouwd, mede dankzij de inzet van de vele hulpdiensten én niet te vergeten (de ambtenaren van) de gemeente Lansingerland die deze dag perfect had georganiseerd. Hoewel er eerst nog een schraal windje stond, kwamen al snel vele bezoekers naar de 'Plaats Delict', want ook de Hermandad was met veel mensen en materiaal aanwezig op deze dag. Je kon zelfs plaatsnemen in de arrestantenbus.

Geef een reactie