dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Lezersschrijven » Noorderparklaan

Noorderparklaan

Tijdens het doorbladeren van De Heraut kom ik wekelijks foto’s tegen van wethouder Fortuyn, zelfs op de voorpagina vorige week. Leuke foto hoor, hij bakt met iedereen zoete broodjes blijkbaar. Met mij ook, het had alleen ook leuk geweest als u uw belofte, heer Fortuyn, aan mij was nagekomen die u mij persoonlijk heeft toegezegd. Die belofte was: aanwezig te zijn op de bijeenkomst met de op straat gezette ondernemers van de Noorderparklaan te Bergschenhoek. Maar helaas, u was de grote afwezige dus vandaar mijn reactie nu, kom ik ook eens in de krant.
Ik richt dit stukje dan ook aan de ambtenaren en aan u heer Fortuyn, die zonder oriëntatie over het wel en wee van bestaande ondernemers zomaar de beslissing hebben genomen de huur op te zeggen. De gemeente was al lang op de hoogte van een aanvraag voor extra klaslokalen vanuit de Pius X en heeft nagelaten de ondernemers te waarschuwen dat hen mogelijk de huur opgezegd zou worden. Dan hadden zij het laatste jaar geen investeringen meer gedaan. En op de opmerking dat we eerder de loterij zouden winnen dan dat de huur zou worden opgezegd, hebben vrijwel alle ondernemers ruim uitgepakt. Door hun hechte samenwerking hebben zij zelfs het pand een ander aanzicht gegeven en waar nodig onderhoud gepleegd. Er is een AED bij elkaar gespaard met steun van velen.
De huurders hebben wel hun zegje kunnen doen tijdens de bijeenkomst. Er werd geopperd dat alle gedupeerden een verslag moesten maken. Ieder apart, gelijk de volgende dag, liefst nog vóór het weekeinde. In het verslag een opsomming van de geïnvesteerde kosten. Dat wekte héél voorzichtig wat hoop op een doorstart van sommigen. U, lezer, zult begrijpen dat het met honderden, lees duizenden tegelijk opgaat. Helaas kregen ze ruim een week later een algemene mail, niets persoonlijks meer ineens. Ook ik had enige tegemoetkoming verwacht. Mijns inziens zijn er fouten gemaakt en hebben de ondernemers in de tussentijd investeringen gedaan en verbouwingen uitgevoerd terwijl dit op de achtergrond draait. Onverteerbaar!! Normaliter duurt het maanden om beslissingen te nemen, zelfs een afspraak voor een bespreking duurde ten slotte ruim een maand, en jullie spelden de lezer nu op de mouw dat net voor de kerstperiode de beslissing plots is genomen.
Het had jullie gesierd om de ondernemers bij te staan door zo mogelijk zelfs vooraf een inventarisatie te doen voor vervangende ruimte, de opzegtermijn die jullie stelden is namelijk drie maanden! Contractueel, dat wel, maar gezien voorgaande feiten absoluut niet nodig. Op 1 april moet men er uit, maar uit coulance mogen de ondernemers tot mei blijven zitten. Zo, loyaal hoor, mijn complimenten!
En heer Fortuyn, nog even tot u als iemand die bekend is met het zakenleven zoals u zelf zegt, u moet toch zeker weten dat je meer dan twee jaar nodig hebt een zaak op te bouwen. Uw uitspraak was dat na twee jaar ondernemen iemand al lang in een riant pand had moeten zitten. Hier staat volgens de Kamer van Koophandel gemiddeld zo’n vijf jaar voor, maar goed, als u het sneller kan dan graag even deze benadeelde ondernemers een spoedcursus geven. In ieder geval is het beleid van deze gemeente zeer duidelijk, loze woorden en beloftes. Mooi weer spelen in de krant, maar als het er op aan komt zijn we niet thuis.

B. de Gruyter-Oranje
Ouder van twee ondernemers gevestigd (nog wel) aan de Noorderparklaan te Bergschenhoek

Check Also

Defecte verlichting busbaan

Na drie weken is er nog steeds niets gedaan aan de niet werkende knipperlichten aan …

Geef een reactie