zondag 26 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Kamermuziek tussen de boerderijdieren

Kamermuziek tussen de boerderijdieren

Kamermuziek tussen de boerderijdieren

Rotterdam – Met je voeten in het hooi genieten van klassieke muziek terwijl de schapen, geiten en kippen een deuntje meezingen. Bij Belevenisboerderij Schieveen kan dat. In het weekend van 6 en 7 april wordt speciaal voor kinderen muziek gespeeld.

Op deze bijzondere locatie spelen jonge talenten klassieke muziekstukken. Ook is er een muzikale theatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Na het concert kunnen de kinderen knuffelen met de boerderijdieren en ravotten in Speelnatuur van OERRR. De concerten zijn onderdeel van het Kamermuziekfestival van Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Op zaterdag 6 april zijn de jongste talenten (10 t/m 14 jaar) van het Kamermuziekfestival in verschillende concerten te horen in mooie solo’s en duo’s harp, cello en viool. Klassieke muziekstukken van onder andere Saint-Saëns, Mozart, Bach en Tsintsadze worden opgevoerd in het voorhuis van de Belevenisboerderij.
Violist Silke Kolfschoten (13 jaar): “Ik vind het mooi om op te treden op bijzondere plekken, waar ik nog niet eerder heb gespeeld. De Belevenisboerderij Schieveen lijkt me zo’n bijzondere plek in een mooie en groene omgeving. Ik vind viool spelen, zeker voor publiek, fantastisch en heb heel veel zin in het concert. Dat ik met een strijkkwartet van de Academie Muzikaal Talent speel, maakt het nog leuker.”

Theatervoorstellingen

Op zondag 7 april zijn er ook voor kinderen vanaf 4 jaar drie speciale voorstellingen, met liedjes uit de muzikale theatervoorstelling De Paraplu. Deze voorstelling is geïnspireerd door het prentenboek De Paraplu van Ingrid en Dieter Schubert. In de voorstelling beleeft het hondje Quibus fantastische avonturen. De liedjes worden gezongen door Klaartje van Veldhoven, waarbij ze begeleid wordt door haar band.
Stadsherder Martin Oosthoek van Belevenisboerderij Schieveen: “Normaal zorgen de schapen, koeien, kippen en vrolijke kinderen voor een kakofonie aan geluid. Ik ben benieuwd welke klanken er over het erf te horen zijn tijdens het festival!” Tijdens het kamermuziekfestival kunnen bezoekers door heel Nederland op 21 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Muziek, cultureel erfgoed en natuur komen samen in dit festival. In één weekend zijn er maar liefst 75 concerten!
Bekijk alle locaties en tijden en ook voor het bestellen van kaartjes en meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival.

Check Also

Website stimuleert scholen hun schoolplein te vergroenen

Afgelopen week is de website www.groenblauweschoolpleinen.nl gelanceerd. Basisscholen kunnen hier tips en inspiratie vinden voor meer water en groen op hun schoolplein. De site biedt voorbeelden en ervaringen van andere basisscholen die een groenblauw plein hebben gerealiseerd, opties voor financiële steun en lespakketten voor buitenlessen.

Geef een reactie