dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Politiek » Laurine Bonnewits (VVD): “Genoeg te doen de komende vier jaar”

Laurine Bonnewits (VVD): “Genoeg te doen de komende vier jaar”

Laurine Bonnewits (VVD): “Genoeg te doen de komende vier jaar”

Lansingerland – Laurine Bonnewits, inwoonster van Lansingerland, staat op plaats 6 van op de verkiezingslijst van de VVD. Laurine is in het verleden raadslid in onze gemeente geweest en momenteel vice-voorzitter van de VVD-Provinciale Statenfractie. Met de Provinciale Statenverkiezingen zo dicht voor de deur is het goed om eens met haar naar de plannen voor de komende vier jaar te kijken.

Laurine Bonnewits is zeer actief. Naast haar vice-voorzitterschap is ze voorzitter van de commissie Europa in Zuid-Holland en heeft zij een aantal portefeuilles die ook relevant zijn voor Lansingerland zoals Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), ruimte en mobiliteit en economie.

Mensen die je goed kennen, weten dat je gezin, de politiek en ondernemen je drie grootste drijfveren zijn in je leven…

“Jazeker! Mijn gezin is al jaren mijn stabiele basis en ik kijk nu al weer uit naar de mooie momenten die er aan zitten te komen, zoals het afstuderen en de schooldiploma’s van mijn kinderen. Mijn man heeft samen met zijn broers het bedrijf Bonnewits Horeca die al bij een aantal horecabedrijven in Lansingerland de inrichting heeft verzorgd. Mijn hele leven staat in het teken van ondernemen. Net zoals ik nu een ondernemersgezin heb, kom ik daar ook uit en ik heb ondernemersrecht gestudeerd. Al vroeg kreeg ik interesse in politiek en dat leidde ertoe dat ik reeds op 23-jarige leeftijd in de gemeenteraad voor de VVD in Hellevoetsluis kwam. Toen ik mijn man leerde kennen, verhuisde ik naar Berkel en Rodenrijs en ook daar kwam ik al snel in de gemeenteraad. Nu ben ik alweer vier jaar actief voor de Provinciale Staten en dat wil ik graag voortzetten.

Hoe kijk je terug op die vier jaar?

“Op een periode waarin we mooie dingen hebben bereikt. De provincie speelt een niet te onderschatten rol in ons leven. We doen dingen waarvan bijna niemand doorheeft dat ze gebeuren. Die te groot zijn voor de gemeente en te klein voor het rijk. Denk daarbij aan innovaties in energievoorziening, regionaal openbaar vervoer, provinciale N-wegen en fietspaden. Maar ook aan stimulering van de economie door ondernemers te helpen en in gesprek te gaan in Brussel en Den Haag. Dat zou zonder de provincie moeilijker van de grond komen.”

En wat wil je de komende vier jaar voor Lansingerland betekenen?

“Voor Lansingerland ligt een aantal uitdagingen waarin ik in de provincie veel kan betekenen. Ik ga hierop duurzaam doorpakken. Zo moet de N209 veiliger. Daarnaast ga ik werken aan werk voor iedereen zodat we allemaal een goed leven kunnen hebben. Dat vraagt allereerst om een excellent ondernemingsklimaat. Er zijn investeringen noodzakelijk om de uitstoot van CO2 te verminderen die realistisch en betaalbaar blijven. Tenslotte wil ik dat de provincie het goede voorbeeld geeft. Dat betekent zuinig omspringen met ons belastinggeld en met duurzaamheid rekening houden bij de aanschaf van auto’s en aanbestedingen van het openbaar vervoer. Dus genoeg te doen de komende vier jaar.”

Check Also

Bouw woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer officieel van start

Lansingerland - Maandag 6 mei is de bouw van 68 sociale huurwoningen in Lansingerland officieel van start gegaan. Aan de Rodenrijse Zoom verrijzen de woontorens Goudjuffer en Vuurjuffer die naar verwachting in december 2020 worden opgeleverd. Wethouder Albert Abee van Lansingerland, Henk Rotgans, directeur Onderhoud ##+## Ontwikkeling van Havensteder en Martijn van der Knaap, directeur van bouwconcern BAM, hebben de officiële openingshandeling verricht.

Geef een reactie