dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Sport » Viscursus en -wedstrijden voor de jeugd
Bleiswijk - Op dinsdag 26 maart start de inmiddels bekende viscursus van Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam afdeling Bleiberg in Bleiswijk. Voor jongens en meisjes van 8-12 jaar. In vier avonden van 19.00 tot 20.30 uur krijg je theorie en praktijkles over vissen van doorgewinterde sportvissers.

Viscursus en -wedstrijden voor de jeugd

Viscursus en -wedstrijden voor de jeugd

Bleiswijk – Op dinsdag 26 maart start de inmiddels bekende viscursus van Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam afdeling Bleiberg in Bleiswijk. Voor jongens en meisjes van 8-12 jaar. In vier avonden van 19.00 tot 20.30 uur krijg je theorie en praktijkles over vissen van doorgewinterde sportvissers.

De deelnemers leren zelf een tuigje te maken, de hengel op te tuigen en zelf lokvoer te maken. Ook visherkenning en kennis over waterdieren en waterplanten staat op het programma. Maar je leert ook hoe je een gevangen vis behandelt (netjes onthaken en onbeschadigd terugzetten). Deelname kost € 7,50. Voor dit bedrag mag je vier avonden naar de cursus, je ontvangt het cursusmateriaal en aan het eind van de cursus een diploma. De hengel waarmee je gevist hebt, met het tuigje dat je zelf gemaakt hebt, een peilloodje en een hakensteker mag je allemaal houden.
De cursus wordt gegeven in Bleiswijk op dinsdag 26 maart, 2 april, 9 april en 16 april in De Sneeuwbal, het clubgebouw van de IJsclub aan de Langevaart 17, van 19.00 – 20.30 uur. Geef je snel op, want vol is vol.
Na afloop van de cursus worden vier viswedstrijden georganiseerd op woensdagavond, twee in Bleiswijk en twee in Bergschenhoek, op 24 april, 1 mei, 8 mei en 15 mei, waar je gratis aan mee mag doen. Inschrijfformulieren liggen bij Oostland Hengelsport in Bleiswijk. De formulieren worden ook verspreid op de basisscholen in Bergschenhoek en Bleiswijk. Je kunt je eveneens opgeven per e-mail: debleiberg@groot-rotterdam.nl vermeld dan je naam, adres, telefoonnr., geboortedatum en cursusplaats.
Voor meer informatie kun je terecht bij de vismeester Kees Hulst, tel. 06-20818718 of bij Leo Krijgsman, tel. 06-50275611, of naar de website: www.groot-rotterdam.nl.

Check Also

Duivensport

Bergschenhoek – Zaterdag 11 mei werden er om 12.30 uur 540 duiven gelost voor een …

Geef een reactie