dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Claudia Wijling, de kilometervreter

Claudia Wijling, de kilometervreter

Claudia Wijling, de kilometervreter

Berkel en Rodenrijs – Na het rennen van de eerste Lansingerland Run op zondag 24 februari heeft Claudia Wijling de smaak helemaal te pakken. Zondag 10 maart gaat ze voor de eerste keer meedoen aan de City-Pier-City-run in Den Haag. Een mijlpaal die ze zelf drie jaar geleden niet had verwacht.

Wendy Kerver

Drie jaar geleden heeft Claudia een gastric bypass operatie laten uitvoeren. Claudia: “Ik had voor die tijd ieder dieet geprobeerd. In eerste instantie verloor ik ook altijd wel gewicht maar niet blijvend. De stap om naar de huisarts toe te gaan en aan te geven dat ik het zelf niet kan is voor mij de moeilijkste geweest. Ik werk zelf in een ziekenhuis en dacht altijd dat ik het zelf wel kon. Na een informatiebijeenkomst bij de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) in Den Haag was ik zo geraakt door alle verhalen dat ik inzag dat ik hulp nodig had. De operatie is goed verlopen en ik heb minimaal last gehad van complicaties. Inmiddels ben ik meer dan 45 kilo kwijtgeraakt! Heel mijn eet- en leefpatroon is veranderd. Ik heb nu nog maar een kiwi-maagje dus ik eet veel kleinere porties. Door de mensen van het NOK werd mij geadviseerd om meer te gaan bewegen. Zo ben ik met wandelen begonnen. Door de kliniek werd de Dam tot Dam wandeling gesponsord en daar heb ik toen voor het eerst aan meegedaan. Toen had ik de smaak te pakken“.

Kilometervreters

“Eind vorig jaar las ik een oproep van Bibian Visser en Simone Hage”, vertelt Claudia verder. “Bibian is de schrijfster van het boek ‘Een maagverkleining en dan?’”. Zij waren op zoek naar enthousiaste mensen om met elkaar te gaan trainen voor deelname aan de CPC in maart. Gesponsord door onder andere de NOK en onder begeleiding van Frido Verschoor van Flijmscherp is er een groep met enthousiaste deelnemers samengesteld, de Kilometervreters. We hebben twee trainingen van Frido gehad, een indoortraining in Schiedam en een Urban stadstraining in de binnenstad van Rotterdam. Daarnaast trainen we zelfstandig voor de run. Ik ren hard met de hulp van het hardloopprogramma EVY.”
De Lansingerland Run was de allereerste keer dat Claudia meedeed aan een run. Claudia: “Een mooie voorbereiding voor de CPC. Ik heb onderweg enorm genoten. Het weer was goed en onderweg heb ik veel bekenden gezien. Het allerleukste was dat mijn man en zoontje vlakbij de finish mij heel trots stonden op te wachten. De voorbereidingen voor de CPC zijn nu klaar. Omdat ik maar een kiwi-maagje heb moet ik iets meer opletten wat ik van tevoren eet en drink maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ik heb er zin in om het met elkaar te gaan doen. Na het maken van de stap voor de gastric bypass is er voor mij een hele nieuwe wereld opengegaan en weet ik: Ik kan alles aan!”

Check Also

Berkel Centrum zet moeders Saskia en Marga in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar werden twee moeders in Berkel en Centrum in de schijnwerpers gezet met een verrassende verwenochtend rond Moederdag. Iedereen kon een moeder aanmelden waarvan hij of zij vond dat die zo’n verwenochtend verdiende. Bijna honderd aanmeldingen maakten het de organisatie knap moeilijk daar eerst 25 genomineerden uit te selecteren. Die kregen allemaal een uitnodiging om zaterdagochtend 11 mei present te zijn in het winkelcentrum.

Geef een reactie