dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Lansingerland voor even in handen van Prins Heerlijk
Loco-burgemeester Simon Fortuyn overhandigde de grote sleutel van de gemeente voor enkele dagen aan Prins Heerlijk en de kleine aan jeugdprins Chris en jeugdprinses Fleur.

Lansingerland voor even in handen van Prins Heerlijk

Alaaf!!!!

Lansingerland voor even in handen van Prins Heerlijk

Lansingerland – Traditiegetrouw ging het jaarlijks carnavalsfeest – ditmaal voor de vijftigste keer georganiseerd door De Otterrotters – vrijdagavond 1 maart in het gemeentehuis van start met de overhandiging van de sleutel van de gemeente aan Prins Carnaval.

Trees Borkus-Henskens

Ditmaal viel loco-burgemeester Simon Fortuyn de eer te beurt het feest mee te mogen maken, omdat de burgemeester vakantie vierde en dit plechtige moment met een gerust hart aan zijn wethouder overliet. Die genoot al voor het feest van start ging van de sfeer en de fraai versierde raadzaal; van hem konden de festiviteiten niet snel genoeg beginnen.

Proclamaties

De raadzaal vulde zich met leden van de Raad van Elf, afgevaardigden van de Federatie Europese Narren en een groot aantal bezoekers. De muziek was ook ditmaal weer in de vrolijke handen van Blaaskapel De Wijsbleikers. Achter de collegetafel namen naast Prins Heerlijk en de locoburgemeester tevens jeugdprins Chris en jeugdprinses Fleur plaats. Dit jaar voor de eerste keer; zij konden de prins tijdens het hele feest assisteren, omdat hij zonder gemalin was. Na een welkom van de ceremoniemeester kreeg de loco-burgemeester het woord, die de aanwezigen toevertrouwde al een paar jaar geprobeerd te hebben de burgemeester op voorjaarsvakantie te sturen. Dat was hem nu eindelijk gelukt, dus mocht hij bij het carnavalsfeest in het gemeentehuis zijn! Vervolgens kwamen zijn elf proclamaties: met hulde aan achtereenvolgens de grondleggers van het feest, Prins Heerlijk, de Raad van Elf, het bestuur van De Otterrotters, het thema, de prinses die hij helaas miste, Bleiswijk, de leuke sfeer, het Rijk der Otterrotters, Blaaskapel De Wijsbleikers en tenslotte alle ingezetenen van het Rijk der Otterrotters zoals Lansingerland tot woensdag zou gaan heten.

Belangrijke punten

Prins Heerlijk bekende dat hij eerst ‘nee’ zei toen hem werd gevraagd voor te gaan in het carnavalsfeest. “Maar toen bleek dat het de 50ste keer werd bracht me dat aan het twijfelen. De belofte de burgemeester persoonlijk te ontmoeten gaf de doorslag om ‘ja’ te zeggen en nou is ‘ie er niet en moest ik het met meneer Fortuyn doen. Achteraf gezien kenden we elkaar al een beetje en gaat het prima zo!” Graag wilde hij echter wel even wat heikele punten in Lansingerland doornemen met Fortuyn. “De aanleg van een tunnel onder de N209 moet er komen voor de veiligheid van onze fietsers. Ook mag er wel wat meer kleur in Bleiswijk komen, want je kunt nergens aan zien dat hier zoveel tuinders wonen en werken. De rotondes in Lansingerland mogen veiliger worden, evenals de verlichting in het Annie M.G. Schmidtpark en daar mogen peukenpalen komen om die peuken meteen zelf op te ruimen.” Nadat vervolgens alle medailles waren uitgereikt en Henk in ’t Veen door de Federatie Europese Narren was onderscheiden voor het al jarenlang maken van de foto’s van de carnavalsfeesten kon de polonaise van start en het eerste biertje getapt. Waarna het feest zich voortzette in een loods aan de Chrysantenweg.

Meerdere dagen

Zaterdagmiddag vulde het clubhuis van Soccer Boys zich met allerlei leuk verklede en geschminkte kinderen die al of niet vergezeld van ouders of grootouders het carnavalsfeest kwamen vieren. Die middag werd ook een jeugdraad gekozen van mooi verklede deelnemers aan het carnaval en er werden heel wat polonaises gelopen. In tegenstelling tot andere jaren bleef het ’s avonds bij het groot carnaval opvallend rustig, maar gelukkig was er zondagmiddag weer een goed bezocht gezinscarnaval in Ricky’s Sportsbar. Met veel plezier, een groot springkussen in de hal, een zanger en uiteraard weer veel muziek en polonaises. Maandag volgde het seniorencarnaval, waarna Prins Heerlijk de grote en de jeugdprins Chris en jeugdprinses Fleur de kleine aan hen overhandigde sleutel van de gemeente weer terug gaven en de Raad van Elf de pakken weer voor een jaar in de kast kon hangen.

Check Also

Berkel Centrum zet moeders Saskia en Marga in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar werden twee moeders in Berkel en Centrum in de schijnwerpers gezet met een verrassende verwenochtend rond Moederdag. Iedereen kon een moeder aanmelden waarvan hij of zij vond dat die zo’n verwenochtend verdiende. Bijna honderd aanmeldingen maakten het de organisatie knap moeilijk daar eerst 25 genomineerden uit te selecteren. Die kregen allemaal een uitnodiging om zaterdagochtend 11 mei present te zijn in het winkelcentrum.

Geef een reactie