dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Cursus ‘Leren werken met de digitale overheid’

Cursus ‘Leren werken met de digitale overheid’

Cursus ‘Leren werken met de digitale overheid’

Lansingerland – Een afspraak maken bij de gemeente, het aanvragen van een toeslag, het zoeken van werk, belastingaangifte doen, het doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van AOW, gebruik van het DigiD etc. Digitaal communiceren met de overheid – in veel gevallen de eigen gemeente – is nog niet voor iedereen duidelijke taal en toepasbaar.

Trees Borkus-Henskens

‘Leren werken met de digitale overheid’ is een training voor mensen die het moeilijk vinden om met de websites van de overheid te werken. De Bibliotheek Oostland biedt in samenwerking met de gemeente Lansingerland deze cursus aan. De cursus wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide docenten van onder andere SeniorWeb. De cursus is voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan en bestaat uit drie lessen van twee uur. De kosten bedragen € 10,-, inclusief een cursusboek.

Aan de slag

Tijdens de cursus wordt meteen in de praktijk geleerd hoe om te gaan met de computer en overheidszaken te regelen. Om hier aan deel te kunnen nemen moet de cursist wel beschikken over een werkend DigiD. Ook moet hij of zij kunnen omgaan met de computer, zodat iedereen in de cursus meteen aan de slag kan. Belangstellenden die het werken met de computer en internet nog lastig vinden wordt aangeraden eerst de gratis cursus Klik & Tik te volgen in de bibliotheek om daar wat meer handigheid in te krijgen. Klik & Tik is een cursus waar gestart wordt bij de basis en de cursist vervolgens stap voor stap verder gaat. Elke week staan de begeleiders klaar om te helpen. Zodra een cursist klaar is met het programma kan er gestopt worden om ruimte te maken voor een nieuwe cursist. Bij aanmelding hoort men welke startdatum mogelijk is.

Leer werken met DigiD

Iedereen die wel overweg kan met computer en internet, maar werken met DigiD niet onder de knie heeft of bang is iets verkeerd te doen kan meteen aan de slag in de cursus ‘Leren werken met de digitale overheid’. Ook als het werken ermee nog onbekend is en men liever eerst thuis wat gaat oefenen. Kimberly Steenbergen, projectmedewerker van de Bibliotheek Oostland, is de contactpersoon voor zowel informatie als aanmelding. “We kunnen maximaal acht cursisten inschrijven en de data van de eerste cursus zijn donderdag 21 en 28 maart en 4 april in de Berkelse vestiging van de bibliotheek. In de cursus wordt alles uitgelegd en uitgeschreven en bij het naar huis gaan beschikt elke cursist over een eigen handig naslagwerk dat ingekeken kan worden als er twijfel is of wanneer men op een later tijdstip nog eens iets na wil lezen. Melden teveel cursisten zich aan dan wordt bekeken of er later in het jaar nog een cursus ingepland kan worden.”
Kimberley is te bereiken via tel. 06 4568 4590 of email k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl.

Check Also

Berkel Centrum zet moeders Saskia en Marga in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar werden twee moeders in Berkel en Centrum in de schijnwerpers gezet met een verrassende verwenochtend rond Moederdag. Iedereen kon een moeder aanmelden waarvan hij of zij vond dat die zo’n verwenochtend verdiende. Bijna honderd aanmeldingen maakten het de organisatie knap moeilijk daar eerst 25 genomineerden uit te selecteren. Die kregen allemaal een uitnodiging om zaterdagochtend 11 mei present te zijn in het winkelcentrum.

Geef een reactie