dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Wethouder reikt certificaten cursus Nederlands uit

Wethouder reikt certificaten cursus Nederlands uit

Wethouder reikt certificaten cursus Nederlands uit

Berkel en Rodenrijs – Voorafgaand aan de uitreiking van de certificaten, schoof wethouder Ankie van Tatenhove woensdag 27 februari aan tafel bij cursisten en docenten van Taalhuis Oostland, in het cursuslokaal van Bibliotheek Oostland, om te genieten van de heerlijke gerechten die de cursisten hadden gemaakt én meegebracht. Ook een quiz ontbrak deze avond niet.

John Hofman

Het is een project geweest van twintig weken en alle cursisten hebben de cursus ervaren als zeer leerzaam. Zij prezen allereerst de docenten die hen les hadden gegeven: vrijwilligers Peggy Scipio en Petra Klaassen, alsmede projectleider van Bibliotheek Oostland, Kimberley Steenbergen. Sommigen hadden eerder ervaring met een cursus Nederlands, maar ze vonden Taalhuis Oostland de beste. “Jullie spreken inmiddels beter Nederlands dan wij Chinees”, zei de wethouder lachend. De cursus is onder meer bedoeld om beter en goed voorbereid te kunnen gaan solliciteren en met elkaar de taal te oefenen. Zo wil een van de cursisten bijvoorbeeld doktersassistente worden. Daarop inhakend zei de wethouder: “Jaag je droom na en probeer deze te laten uitkomen”. Hierna reikte ze de certificaten uit. Kimberley gaf hen namens Taalhuis Oostland nog het spel Pim Pam Pet mee, een spel dat vroeger al werd gespeeld en waarmee je woorden goed leert spellen/kennen.
Twintig weken kwamen ze elke woensdagavond bij elkaar om twee uur les te krijgen. Er werd goed naar elkaar geluisterd en bovendien hebben ze veel van elkaar geleerd. Het gezelschap was zeer gevarieerd: afkomstig uit onder meer China, Nigeria, Iritrea en Syrië. Via de groepsapp konden de cursisten woensdag de vragen van de quiz beantwoorden en het eindresultaat was zeer bemoedigend. De zelf gemaakte gerechten liet men zich goed smaken. Drie cursisten konden helaas niet aanwezig zijn vanwege hun werk. Allen wonen al geruime tijd in Nederland/Lansingerland. Met het certificaat in handen kunnen ze weer verder werken aan hun toekomst.

Check Also

Berkel Centrum zet moeders Saskia en Marga in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar werden twee moeders in Berkel en Centrum in de schijnwerpers gezet met een verrassende verwenochtend rond Moederdag. Iedereen kon een moeder aanmelden waarvan hij of zij vond dat die zo’n verwenochtend verdiende. Bijna honderd aanmeldingen maakten het de organisatie knap moeilijk daar eerst 25 genomineerden uit te selecteren. Die kregen allemaal een uitnodiging om zaterdagochtend 11 mei present te zijn in het winkelcentrum.

Geef een reactie