donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Heden & Verleden » Juffrouw Thea de Groot genoot van het ijsje
Ook de juf genoot van het smakelijke ijsje van De Gastronoom.

Juffrouw Thea de Groot genoot van het ijsje

In deze aflevering (190) van Heden & Verleden komen we terug op een foto die we eerder plaatsten bij het verhaal over De Gastronoom.

Wie wil reageren of ideeën heeft voor Heden & Verleden kan contact opnemen met de redactie: tel. 010 – 5118892 (keuze 2) of redactie@de-heraut.nl.

Juffrouw Thea de Groot genoot van het ijsje

Berkel en Rodenrijs – In De Heraut van 30 januari jongstleden was in de rubriek Heden & Verleden een verhaal te lezen over De Gastronoom. Op één van de foto’s was te zien dat de kinderen van een schoolklas samen met hun juf van een smakelijk ijsje genoten. Kleuterjuffrouw Thea de Groot, tegenwoordig woonachtig in Bergschenhoek, herkende zich op deze foto en belde de redactie.

Thea de Groot woonde als 18-jarige afgestudeerde kleuterjuffrouw in Den Haag toen zij een baan kreeg op kleuterschool Dikkertje Dap in het Rodenrijs. Dagelijks ging ze met het Hofpleintreintje naar haar werk.
Een paar jaar later stapte ze over naar het Fluitketeltje.
De foto bij de Gastronoom is gemaakt in 1967 en is van een kleuterklas van het Fluitketeltje. Thea heeft de foto ook zelf in haar plakboek evenals de mooie klassenfoto op deze pagina. De kleuters op de foto zijn een jaar of vier, vijf.
Ze kan zich nog een aantal namen herinneringen. Inmiddels is helaas een aantal van haar vroegere leerlingen overleden.

Wie herkent zichzelf of medeleerlingen op de foto? Laat het ons weten dan kunnen we over een aantal weken de foto met namen publiceren. De kleuters zitten niet allemaal netjes op een rij dus bij het vermelden van een naam of meerdere namen graag per naam de omschrijving van bijvoorbeeld de trui.
Mailen kan naar redactie@de-heraut.nl.

Check Also

De Reclame Courant van Winkeliers Vereeniging Eendracht

Tegenwoordig heeft iedere dorpskern een winkeliersvereniging. Ook Lansingerland. De middenstand is echter al sinds jaar en dag op creatieve wijze bezig hun waar onder de aandacht te brengen. In een oude uitgave van de Reclame Courant van Winkeliers Vereeniging Eendracht, opgericht op 2 december 1936 te Berkel en Rodenrijs, zijn de verschillen tussen nu en toen goed te zien, maar er zijn ook overeenkomsten.

Geef een reactie