dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Lezersschrijven » Bomenkap Bleiswijk

Bomenkap Bleiswijk

Vorige week fietste ik mijn straat uit en kwam tot mijn verwondering diverse plastic linten om bomen tegen met daarop de tekst ‘kapvergunning aangevraagd’. Hierop besloot ik een rondje door mijn wijk te maken (bomenbuurt Bleiswijk) en zag tot mijn verbijstering dat er tientallen bomen (NB net gesnoeid) gekapt dreigen te worden, waaronder schitterende beeldbepalende exemplaren.
Thuisgekomen viste ik een brief van onze gemeente uit de bus met daarin uitleg.
In totaal halen ze 104 bomen weg.
Ok, dus eerst wordt ons bos (Bleiswijkse Zoom) geruïneerd door Staatsbosbeheer en daarna gaat onze gemeente vrolijk verder in de bomenbuurt.
En ook de slappe, vals aandoende redenaties van SBB worden doodleuk door de gemeente overgenomen, zoals: bomen zijn ziek of niet vitaal genoeg, en er moet gedund worden om andere bomen meer ruimte te geven zich te ontwikkelen. Maar de betreffende bomen staan niet in een bos en hebben ruimte voldoende om allemaal tot wasdom te komen.
Het ergste echter is wel dat de gemeente 37 bomen wil rooien vanwege klachten van bewoners.
Dus iemand koopt een woning in de bomenbuurt, denkt daarna ‘hier staan mij teveel bomen’ en gaat klagen bij de gemeente die daarop overgaat tot kappen.
Werkelijk, ik kan hier met de pet niet bij.
Elke gerooide boom is mij er één teveel en er wordt maar al te gemakkelijk beweerd dat een boom ziek of niet vitaal genoeg is. Derhalve wens ik een extra inspectie door een onafhankelijke deskundige voordat de gemeente overgaat tot deze geplande bomenkap. Het lijkt mij geldverspilling en bovenal groene kapitaalvernietiging.

Peter Groen
Bewoner bomenbuurt Bleiswijk

Check Also

Defecte verlichting busbaan

Na drie weken is er nog steeds niets gedaan aan de niet werkende knipperlichten aan …

Geef een reactie