dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Berkel – HVC’10 haalt het einde niet

Berkel – HVC’10 haalt het einde niet

Een toegevoegde soap van vijfenveertig minuten

Berkel – HVC’10 haalt het einde niet

Berkel en Rodenrijs – De eerste confrontatie tussen Berkel en HVC ’10 uit Hoek van Holland was in een 3-0 overwinning voor Berkel geëindigd. In de terugwedstrijd stond Berkel een kwartier voor tijd met 2-1 voor. Toen sloeg de vlam in de pan en bracht zelfs een ingelaste afkoelingsperiode van scheidsrechter Ernstjan van der Perk uit Leiden geen uitkomst, ondanks een drie kwartier onderhandelen Hierdoor krijgt deze wedstrijd nog een staartje van 16 minuten.

Rien Kuyvenhoven

Hij werd na afloop als de grote boosdoener gezien, Melvin de Groot. Volgens Kay van de Bos zou De Groot hem een elleboog hebben gegeven die door de arbiter van dienst niet was geconstateerd. Spelers van HVC gingen voor eigen rechter spelen. En binnen enkele seconden werden over en weer klappen uitgedeeld. De gemoederen in het veld liepen hoog op waardoor de scheidsrechter beide teams naar de kleedkamer dirigeerde met in eerste instantie de poging om de gemoederen tot rust te brengen en het laatste kwartier uit te spelen. Het werd vijfenveertig minuten ‘onderhandelen’ om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. In eerste instantie zou Van der Perk HVC voorstellen om de nummer elf, Jorno Reurink, te wisselen of anders zou hij hem alsnog rood geven. Een voorstel die tegen alle spelregels indruist want zulke beslissingen horen in het pupillenvoetbal thuis. “Is het rood voor hem dan gaan wij hier niet mee akkoord”, was dan ook de stelling die van Berkel kant werd ingenomen. Berkel wilde verder spelen tegen tien man, omdat volgens hen bij HVC een speler van het veld was gezonden. Diverse malen gingen aanvoerders, grensrechter, trainers en zelfs bestuursleden richting de kleedkamer van de scheidsrechter die er uiteindelijk na drie kwartier geen brood meer in zag de wedstrijd opnieuw te laten beginnen. Dit mede door de eis van de gasten dat ‘zondaar’ Melvin de Groot ook moest worden gewisseld en zij eveneens met elf man verder mochten.

Reactie scheidsrechter

“De echte reden van de vechtpartij heb ik niet gezien”, was Van der Perk na afloop eerlijk. “Het gebeurde achter mijn rug maar ik zag wel het vervolg waar rake trappen werden uitgedeeld. Mijn eerste ingeving was beide partijen voor een afkoelingsperiode naar de kleedkamer sturen. Toen dacht ik aan een compromis om de speler met nummer elf (Jorno Reurink, red.) te wisselen anders zou ik hem rood geven want hij was – naar wat ik nog wel gezien heb – de aanstichter na een overtreding die ik niet gezien heb. En er was van HVC het voorstel om beide spelers te wisselen. Niet volgens de spelregels natuurlijk. Maar als beiden weer in het veld zouden komen dan zouden ze in het laatste kwartier worden gezocht.”
Berkel ging echter op dit voorstel niet in. Over en weer werd het bakkeleien rond de kleedkamers, waarbij HVC ’10 trainer Henk de Zeeuw net als op het veld het hoogste woord had. De Zeeuw had langs de lijn al voor genoeg reuring gezorgd deze wedstrijd door bijna iedere beslissing van scheidsrechter Van der Perk aan te vechten.
De ‘boosdoener’ in de ogen van de ploeg uit Hoek van Holland, Melvin de Groot, verklaarde na afloop absoluut niet geslagen te hebben, zoals door de gasten werd gesuggereerd. “Hij viel mij aan en ik zette een blok met mijn schouder. Zo heb ik hem opgevangen. Misschien een overtreding, maar de scheidsrechter heeft dat waarschijnlijk niet gezien. Ik viel ook en toen sloeg de vlam in de pan.”
Berkel-voorzitter Boris Wezenberg zat na afloop duidelijk met het voorval in zijn maag. “Ik wil dit allemaal niet op een voetbalveld zien. Dit is nu de tweede keer dit seizoen dat we een wedstrijd niet kunnen afmaken, niet door onze schuld. We zullen hier als clubs onze maatregelen tegen moeten nemen.”

Klankbord

Berkel tegen HVC ’10 was min of meer een eenzijdige wedstrijd waarin Berkel al binnen een halve minuut op voorsprong kwam door een fout van de bezoekende doelman Vincent Madern. Bart van den Dool strafte diens fout genadeloos af door de bal in het lege doel te plaatsen. Talib Azaroiali nam nummer twee voor zijn rekening toen in eerste instantie het schot van Bart van Dool werd gekeerd en Azaroiali de bal tegen de touwen kon plaatsen, 2-0.
HVC ’10 vond in de tweede helft al snel de aansluiting, waarna Ken Stigt in het doel van Berkel ook veel meer te doen kreeg. Berkel moest het deze wedstrijd doen zonder trainer Jan van der Lugt die ziek op bed lag. Assistent-trainer Marvin Klerk nam de honneurs waar met Rein Buitenhuis als klankbord aan zijn zijde.
Overigens zal de strafzaak nog een staartje krijgen. Na afloop zei een bestuurslid van HVC ’10 tegen scheidsrechter Van der Perk, dat hij de verkeerde naam had genoteerd voor de uit het veld gezonde speler. “Dat is dan een zaak voor jullie aanvoerder, wamt die heeft die naam aan mij doorgegeven”, was de leidsman rustig in zijn commentaar.

Check Also

Wie worden de nieuwe jonge Talenten van het jaar?

Lansingerland - Voor de vierde editie van het Talentenbal, dat op 8 juli door de gemeente wordt georganiseerd, kunnen tot en met 20 mei nog jonge sport- en cultuurtalenten worden aangemeld.

Geef een reactie