dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Politieberichten » Handhavingsacties Staatsbosbeheer

Handhavingsacties Staatsbosbeheer

Handhavingsacties Staatsbosbeheer

Lansingerland – Boa’s van Staatsbosbeheer gaan de komende tijd extra controleren of mountainbikers en andere gebruikers van de Rottemeren zich aan de regels houden. Sommige mountainbikers maken gebruik van wandel-, vlonder- en ruiterpaden. Dit is verboden. Het zorgt voor overlast, gevaarlijke situaties en ook schade aan het terrein. Overtreders krijgen een boete.

De BOA’s organiseren de handhavingsactie omdat Staatsbosbeheer al enige tijd meldingen en klachten krijgt over mountainbikers die gebruik maken van allerlei paden en werkstroken in de Rottemeren. Zij mogen deze paden niet gebruiken en kunnen terecht op het mountainbikeparcours in het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek. Mountainbikers die naar het parcours fietsen, moeten gebruik maken van de fietspaden. De boete voor overtreders bedraagt € 55,- exclusief € 9,- administratiekosten.

Rekening houden met elkaar

Recreatieschap Rottemeren wil graag dat iedereen optimaal kan genieten van het gebied. Hiervoor zijn voor de bezoekers voorzieningen, zoals voet-, natuur-, vlonder-, fiets- en ruiterpaden aangelegd en een mountainbikeparcours. Als bezoekers de paden op een juiste manier gebruiken, wordt overlast voorkomen en kan iedereen de Rottemeren prettig beleven. Staatsbosbeheer beheert het gebied in opdracht van het Recreatieschap Rottemeren. Het handhaven van de regels hoort hier ook bij. Nieuws over het mountainbikeparcours is te volgen op diverse sociale media. Mountainbikeclub Dirty Hill zorgt op vrijwillige basis dat het parcours er goed bij ligt. Op dirtyhill.nl en facebook.com/mtbparcoursbergschenhoek staat informatie over wedstrijden of staat van het parcours.

Check Also

Jongeman slachtoffer van beroving

Bergschenhoek – Eén jongeman op een fiets is slachtoffer geworden van een diefstal met geweld. …

Geef een reactie