dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Hoe is het nu met Rianne?

Hoe is het nu met Rianne?

Hoe is het nu met Rianne?

Bleiswijk – Ze is geboren en getogen in Bleiswijk; Rianne Gravesteijn, inmiddels 33 jaar en een bijzondere jonge vrouw. Bij de geboorte speelde zuurstofgebrek haar parten, waardoor zij halfzijdig verlamd is aan haar rechterarm en -been en een verstandelijke beperking opliep.

Trees Borkus-Henskens

Van de 33 jaar rijdt Rianne al 25 jaar mee met Taxi Wooning en dat vond zij toch wel een moment om bij stil te staan. “De eerste jaren met schoolvervoer en daarna met de beltax naar sportactiviteiten of bezoekjes bij vrienden of het ziekenhuis. Ik reed mee, maar ik mocht ook wel eens helpen.”
Na basisschool De Poort ging Rianne naar Rotterdam en vervolgens naar Zoetermeer. “Van mijn 16de tot mijn 19de woonde ik in internaat Werkenrode te Groesbeek waar ik een opleiding volgde op de drukkerij afdeling. Productiewerk dat ik aan kon. Daarna kwam ik weer terug en deed ik acht jaar ongeveer hetzelfde werk in Delft. In die tijd woonde ik in een appartement op de Anthuriumsingel (begeleid wonen) met 24 uurs zorg. Inmiddels ben ik weer terug verhuisd naar Bleiswijk; dicht bij mijn ouders en het gezin van mijn broer William, maar wel (begeleid zelfstandig wonen) op mezelf in een leuk huisje aan de Mereldreef.”

Traject

In 2018 ging Rianne een traject van het Franciscus Gasthuis (afdeling Rijndam) in. “Mijn dagelijks leven werd in beeld gebracht en er werd zowel naar mijn fysieke als mentale situatie gekeken. Mijn leven was niet in evenwicht en daar had ik last van. Maar iedereen is tevreden, want ik leer snel! Ik functioneer nu helemaal zelfstandig, maar ik zoek nog naar evenwicht in rust en activiteiten; dat was het doel van dit traject. Ze hebben me geleerd mijn dag zelf op te bouwen en dat is aardig onder controle. Mijn huis is op orde en ik kook zelf. Alleen het werken is nu nog niet aan de orde, maar komt er iets leuks op mijn pad dan sta ik daar wel voor open.”
Knutselen vult een belangrijk deel van haar dag. “Kaarten maken, tekenen, stempelen, kleuren; eigenlijk alles wat ik leuk vind. In onze kerk help ik tijdens de knutselavonden voor kinderen, gemiddeld acht keer per jaar. En als ik een leuk idee heb wordt dat ook gewaardeerd en uitgevoerd.” En wat Rianne ook heel leuk vindt: “De Najaars Truckertour. Mijn vader Erik rijdt altijd mee als chauffeur en ik mag vanaf het eerste begin al met hem mee. Een schitterende dag waar we een heel jaar naar uitkijken!

Check Also

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Kruisweg - In alle vroegte werd Wouter van de Vendel donderdagochtend 9 mei compleet verrast door zijn medewerkers. Die hadden de kalender goed bijgehouden en geconstateerd dat hun directeur die dag precies 40 jaar werkzaam was bij het bedrijf aan de Kruisweg. Dat robijnen jubileum moest gevierd worden!

Geef een reactie