donderdag 27 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Nieuwe lichting schuldhulpmaatjes gecertificeerd

Nieuwe lichting schuldhulpmaatjes gecertificeerd

Nieuwe lichting schuldhulpmaatjes gecertificeerd

Lansingerland – Vijf nieuwe schuldhulpmaatjes ontvingen woensdag 30 januari uit handen van de voorzitter van SchuldHulpMaatje Lansingerland, Leo van der Wielen, hun certificaat en kunnen nu aan de slag in Lansingerland. Zij volgden in de afgelopen periode een driedaagse cursus om als schuldhulpmaatje aan de slag te kunnen.

Met deze vijf nieuwe maatjes, beschikt SchuldHulpMaatje Lansingerland (SHM) over 25 gecertificeerde maatjes waarmee de toename van hulpvragen kan worden opgevangen.
SchuldHulpMaatje Lansingerland is een initiatief van acht kerken in Lansingerland. SHM wil eraan bijdragen dat mensen weer financieel gezond op eigen benen kunnen staan. Ieder die zich meldt kan op hulp rekenen, ongeacht geloof, levensovertuiging of ras.
Voor de opleiding van de maatjes ontvangt SHM, naast de financiële bijdrage vanuit de acht deelnemende kerken en giften, subsidie van de gemeente Lansingerland.

Ook jongeren

Volgens het Nibud krijgen ook jongeren (18 – 27 jaar) steeds vaker met schuldenproblematiek te maken en is er een stijging van aanvraag voor schuldhulpverlening vanuit die groep. Dat komt vaak voort uit gebrek aan financiële vaardigheden en inzichten. Omdat Lansingerland een relatieve jonge bevolking heeft, zijn bij SchuldHulpMaatje Lansingerland maatjes opgeleid die een specifiek op jongeren gerichte aanpak hanteren. Naast individuele begeleiding werkt SHM nauw samen met de gemeente Lansingerland bij preventieactiviteiten om zo de schuldenproblematiek bij jongeren te voorkomen.
Inwoners van Lansingerland die een beroep willen doen op SchuldHulpMaatje Lansingerland kunnen via de website benjijschuldenvrij.nl hun hulpvraag stellen. Via het contactformulier op deze website kan men zich ook aanmelden om zelf schuldhulpmaatje te worden.

Check Also

Snelle, betaalbare en goede huisvesting hoeft geen probleem te zijn

Bergschenhoek - We kennen ze allemaal; de arbeidsmigranten die hier hun handen uit de mouwen steken om werk te verrichten. Met name bij distributiecentra en in de glastuinbouw waar de tuinders veelal een beroep op hen doen, maar huisvesting levert al snel een probleem op. Twee Hoekse ondernemers hebben daar een oplossing voor die zowel snel als goed en betaalbaar is.

Geef een reactie