maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Een afspraakje na een toevallige ontmoeting

Een afspraakje na een toevallige ontmoeting

Een afspraakje na een toevallige ontmoeting

Berkel en Rodenrijs – Tijdens een verkenningstocht door de stad Utrecht raakte Theo Alblas de weg kwijt. Op de Oude Gracht zag hij twee meisjes lopen die hij aansprak. Ze wezen hem de juiste route en dat leverde niet alleen een afspraakje op, maar ook een 60-jarig huwelijk.

Trees Borkus-Henskens

Lina van der Leeden is een geboren Utrechtse en werkte als inpakster op de chocoladefabriek van Haka. Rotterdammer Theo Alblas lag in dienst in Volkel en werd overgeplaatst naar Utrecht waar hij samen met een dienstmaat de weg een beetje ging verkennen. Daar ontmoette hij Lina, het meisje dat hem de weg naar de kazerne wees die hij niet precies meer kon vinden. Hij beloofde haar een afspraakje e dat kwam er. Ze vonden elkaar leuk, kregen verkering en verhuisden na hun huwelijk naar Overschie waar ze eerst drie jaar in een noodwoning woonden en vervolgens zeventien jaar in de Hondsdijkstraat.

Naar Berkel

“Mijn broer en zus woonden allebei in Berkel en Rodenrijs. Nadat wij ons daar ook voor een woning hadden ingeschreven konden we aan de Chrysantenweg een huis krijgen. Daar woonden we tot we vervolgens 25 jaar geleden verhuisden naar de Leeuwerik in de Vogelwijk. Onze zoon en dochter wonen beiden eveneens in Berkel en Rodenrijs en inmiddels zijn daar naast partners tevens vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen bij gekomen. De band met Overschie hebben we nog wel lang aangehouden, want we hadden daar 31 jaar een groentetuin.”
Theo (83) werkte vanaf z’n 14de als tegelzetter en stopte daarmee toen hij 63 werd. Lina (79) zat ook niet stil en ging, toen de kinderen wat ouder werden, in de thuiszorg werken.
“We hebben het hier samen prima naar ons zin. We fietsen en lopen graag,” aldus het paar dat maandag 4 februari 60 jaar getrouwd was en visite ontving van burgemeester Pieter van de Stadt. Lina leest graag en houdt het huis lekker schoon. Theo leest, puzzelt en samen spelen ze af en toe graag een spelletje.
“We hebben het gered!” lachen ze beiden als het over hun diamanten huwelijk gaat. Ze zijn daarmee de eersten in hun beider familie. Met hun gezin en de rest van de familie wordt het huwelijksfeest gevierd in de Soete Suikerbol te Pijnacker.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie