donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Algemeen » Melanchthon scholieren schaatsen voor Make-A-Wish

Melanchthon scholieren schaatsen voor Make-A-Wish

Bergschenhoek – Voorafgegaan door acht schaatsers van de IJsvereniging Lansingerland, onder leiding van Huib Glerum, zullen 227 leerlingen van het eerste jaar Melanchthon Bergschenhoek een schaatsmarathon houden voor het goede doel, Make-A-Wish. De acht schaatsers geven de leerlingen al schaatsend advies en zullen indien nodig ondersteunen tijdens de schaatsmarathon. Deze vindt plaats op dinsdag 19 februari in het SilverDome in Zoetermeer. Om 10.30 uur is de officiële start van de schaatsmarathon, die het Melanchthon al voor het zevende jaar organiseert. Tot 11.30 uur worden er zoveel mogelijk rondjes geschaatst. Leerlingen die zelf geen schaatsen hebben, kunnen die ter plaatse huren. Vooraf (op 17 januari) heeft Tineke Roelofs van Make-A-Wish een indrukwekkende presentatie met video gegeven, waarna bij de leerlingen veel reacties en vragen kwamen. Tijdens de schaatsmarathon zullen drie vrijwilligers van Make-A-Wish aanwezig zijn om aan te moedigen, pleisters uit te delen voor blaren en om opgevers nieuwe moed in te spreken. Er is ook een tafel van de ouderraad met koek en zopie. Andere scholieren van het Melanchthon staan langs de baan om de kaarten van de schaatsers te stempelen. Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte.

Check Also

Spreekuur SAMEN Doen

Lansingerland – Jeugd Cultuur Fonds, Jeugd Sport Fonds, Stichting Leergeld, Welzijn Lansingerland, Bibliotheek/Taalhuis, MEE en …

Geef een reactie