zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Melanchthon scholieren schaatsen voor Make-A-Wish

Melanchthon scholieren schaatsen voor Make-A-Wish

Bergschenhoek – Voorafgegaan door acht schaatsers van de IJsvereniging Lansingerland, onder leiding van Huib Glerum, zullen 227 leerlingen van het eerste jaar Melanchthon Bergschenhoek een schaatsmarathon houden voor het goede doel, Make-A-Wish. De acht schaatsers geven de leerlingen al schaatsend advies en zullen indien nodig ondersteunen tijdens de schaatsmarathon. Deze vindt plaats op dinsdag 19 februari in het SilverDome in Zoetermeer. Om 10.30 uur is de officiële start van de schaatsmarathon, die het Melanchthon al voor het zevende jaar organiseert. Tot 11.30 uur worden er zoveel mogelijk rondjes geschaatst. Leerlingen die zelf geen schaatsen hebben, kunnen die ter plaatse huren. Vooraf (op 17 januari) heeft Tineke Roelofs van Make-A-Wish een indrukwekkende presentatie met video gegeven, waarna bij de leerlingen veel reacties en vragen kwamen. Tijdens de schaatsmarathon zullen drie vrijwilligers van Make-A-Wish aanwezig zijn om aan te moedigen, pleisters uit te delen voor blaren en om opgevers nieuwe moed in te spreken. Er is ook een tafel van de ouderraad met koek en zopie. Andere scholieren van het Melanchthon staan langs de baan om de kaarten van de schaatsers te stempelen. Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie