woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Algemeen » Tuinbouwjongeren Oostland op bezoek bij Kerklaan

Tuinbouwjongeren Oostland op bezoek bij Kerklaan

Tuinbouwjongeren Oostland op bezoek bij Kerklaan

Berkel en Rodenrijs – Het nieuwe jaar begon voor de leden van de Tuinbouw Jongeren Oostland met een algemene ledenvergadering die plaatsvond bij kassenbouw- en kassensloopbedrijf Kerklaan aan de Noordeindseweg.

Trees Borkus-Henskens

Tuinbouw Jongeren Oostland, aangesloten bij LTO, bestaat momenteel uit ruim 120 leden. Allemaal jongeren uit Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Moerkapelle die een band hebben met de tuinbouw en elkaar regelmatig ontmoeten.

Nieuwe koers

Nadat voorzitter Stefan Hendriks de leden zaterdagmiddag 2 februari had welkom geheten volgde in kort tijdsbestek de agenda van de vergadering. Met een terugblik op 2018 en een financieel verslag waar de leden tevreden over waren. Menig voorzitter zou jaloers geweest zijn een dergelijke vergadering te mogen leiden met zoveel aanwezigen en zo weinig op- of aanmerkingen over de presentaties van het bestuur dat met applaus werd bedankt voor hun inzet.
Vervolgens kreeg Hans Kerklaan het woord, zoon van oprichter Joost van het gelijknamig bedrijf waar de leden te gast waren. Hij vertelde: “Joost was tuinder, maar had er al een handel naast. In 1993 besloot hij te stoppen als tuinder en verder te gaan met de handel in tuinmaterialen. Het bedrijf groeide hard en neemt als handelsmaatschappij complete tuinprojecten aan in binnen- en buitenland. In 2015 werd het bedrijf Mustang Demolition uit De Lier overgenomen. Dat richt zich op het snel, vakkundig en veilig ontmantelen van glastuinbouwbedrijven in de ruimste zin van het woord. Het demonteert alle materialen en scheidt de aanwezige componenten voor hergebruik of afvoerstroom naar verwerkers”.
Toen Hans in 2018 in het bedrijf kwam meewerken veranderde de naam in Kerklaan Greenhouses & Horti Materials. Dit jaar werd Kerklaan officieel overgedragen aan Hans Kerklaan en Rick van Buijtene die er als salesmanager werkt.

Rondleiding

Na deze introductie gingen de jassen aan voor een rondleiding over het terrein waar momenteel hard wordt gewerkt aan een grote loods. De groep liep langs de vele materialen, keek binnen nog naar enkele filmpjes over verschillende door Kerklaan of Mustang aangepakte complexen in zowel op- als afbouw en kreeg daarmee een aardige indruk van het werk dat bij Kerklaan wordt verricht. De middag werd afgesloten met een borrel en een diner.

Check Also

Spreekuur SAMEN Doen

Lansingerland – Jeugd Cultuur Fonds, Jeugd Sport Fonds, Stichting Leergeld, Welzijn Lansingerland, Bibliotheek/Taalhuis, MEE en …

Geef een reactie