zondag 21 juli 2019 | week 29
Home » Algemeen » BuurtAED-actie in Weidebuurt zoekt donateurs

BuurtAED-actie in Weidebuurt zoekt donateurs

BuurtAED-actie in Weidebuurt zoekt donateurs

Berkel en Rodenrijs – In de Weidebuurt is een tweede actie gestart om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. Initiatiefnemer van de actie Speenkruidstraat Karin Claessen roept nogmaals alle bewoners op die aan het begin van de Weidebuurt wonen, te doneren. “We hebben nog een paar dagen om het doelbedrag te halen, we zijn er bijna! Dat moet toch lukken? De eerste actie Pijlkruidstraat in de Weidebuurt heeft inmiddels zijn doelbedrag opgehaald. Deze AED wordt binnenkort opgehangen aan het einde van de wijk. Twee AED’s in de Weidebuurt zou een mooie verdeling zijn. Zo kan iedereen in de Weidebuurt binnen 6 minuten de AED gebruiken in noodsituaties. Hoe mooi is dat.” De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is. Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Check Also

Met de Cultuurbus naar het theater!

Het is het Cultuurbus-team weer gelukt om een leuk theaterprogramma samen te stellen voor het seizoen 2019-2020 De Cultuurbus is bedoeld voor actieve 60-plussers uit Lansingerland die met elkaar een gezellige dag of theatervoorstelling willen beleven, zonder kopzorgen over het vervoer.

Geef een reactie