woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Sport » Voetbal Wippolder – TOGB: 1-1

Voetbal Wippolder – TOGB: 1-1

Delft – Waar voor gevreesd werd bij de Berkelse formatie kwam uit. TOGB speelde in Delft een moeilijke wedstrijd en wist het record om nooit te kunnen winnen bij Wippolder niet te verbreken. Tot een minuut voor tijd leek het enige doelpunt van de wedstrijd, een door Glenn de Uyl verzilverde strafschop, de wedstrijd te beslissen. Op slag van de negentigste minuut kwam de thuisclub langszij, 1-1.
Nee, TOGB heeft even niet meer de glans als voor de winterstop. Tegenstanders graven zich in om maar niet in aanraking te komen met de doelpuntenmachine van de ploeg van trainer Ronald Ermes. Wippolder was daar geen uitzondering op. TOGB kwam in de eerste helft slechts tot één mogelijkheid door Damiano Vaudo die zijn inzet gered zag worden door doelman Danny de Jager. Wippolder kregen eigenlijk de eerste helft ook nog eens de betere mogelijkheden waarvan er één voorlangs ging en de volgende maar net werd overgeschoten.
TOGB moest in de rust twee wissels toepassen voor Damiano Vaudo en aanvoerder Vince Luyken die door blessures niet verder konden. Glenn van den Burg en Rick Verwey kwamen binnen de lijnen. De tweede helft werd het er allemaal niet vriendelijker op binnen het veld, waardoor de jeugdige arbiter Sam van der Graaf (19) uit Den Haag zijn handen vol kreeg om de wedstrijd in goed te laten verlopen.
Van der Graaf gaf TOGB halverwege de tweede helft een elf metertrap voor naar wat hij zag een overtreding op de eveneens ingevallen Martin La Cruz waar Den Uyl achter ging staan, 0-1. Het verbale geweld en een zware overtreding stonden aan de basis van een uitsluiting van een speler van de thuisclub. Jasper Tettero zag het toen opportunistische spel van Wippolder in de laatste minuut beloond met de gelijkmaker.
“Jammer”, zou TOGB-trainer Ronald Ermes de deling noemen. “Maar gezien het spelbeeld over negentig minuten is het misschien wel de juiste uitslag”. Voor de tweede maal dit seizoen moest TOGB twee punten aan de tegenstander laten ondanks de nog ongeslagen status.

Check Also

Meester graad en Dan graden uitreiking Dojang Chung Shin

Bergschenhoek - Tijdens de jaarlijkse Wapen en Hyung dag, dit keer in sporthal Het Berghonk op 13 juli, kreeg Sjoerd Robijn de Meester graad 4e Dan uitgereikt.

Geef een reactie