zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Sport » Voetbal De Meeuwen – BVCB: 1-0

Voetbal De Meeuwen – BVCB: 1-0

Zoutelande – BVCB heeft aan de lange reis naar Zeeland geen goed gevoel overgehouden. Ook in de tweede wedstrijd na de winterstop bleef de ploeg van trainer Jan Everse aan de negatieve kant van de score. De ploeg uit Zoutelande besliste in de tweede helft de tweekamp in hun voordeel.
In de eerste helft hielden De Meeuwen en BVCB elkaar in evenwicht. Maar tien minuten na de pauze brak de thuisploeg de ban. Robin Dek profiteerde van een fout in de verdediging bij de bezoekers, omspeelde de keeper en zette de nummer dertien op een 1-0-voorsprong tegen de nummer vier van de ranglijst. Een belangrijke goal, zo bleek 35 minuten later. BVCB kreeg het niet meer voor elkaar de achterstand weg te poetsen, waardoor De Meeuwen knap drie punten bij kon schrijven.
Dit ondanks het toch wel betere begin van de Bergschenhoekse ploeg. Wel kwam BVCB hierna tweemaal in problemen maar de twee doelpogingen van de Zeelanders zouden geen doel treffen. Jeremy Stork had namens BVCB in de eerste helft het vizier niet op scherp staan. En Etyan Scheimann trad namens de gasten nog een keer als de reddende engel op. BVCB was deze wedstrijd niet bij machte te profiteren van het goede werk van Nick Walbeek.
De tweede helft zag Evan Blom een goede actie van hem tegen de paal belanden. Miscommunicatie tussen Nick Mahieu en Dennis van der Haas zou aan de basis liggen van het enige doelpunt van de wedstrijd. De spits van De Meeuwen wist de BVCB-aanvoerder de bal te ontfutselen en bracht zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. De thuisclub zag in het vervolg nog een tweede doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Check Also

Opening Day bij The Orioles

Bergschenhoek - Hoewel het honk- en softbalseizoen alweer een week aan de gang was, hielden The Orioles afgelopen weekend hun Opening Day om het seizoen te starten. Zowel het eerste honkbalteam als het eerste softbalteam speelden een thuiswedstrijd.

Geef een reactie