zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » Negende Kassenloop trekt bijna duizend deelnemers

Negende Kassenloop trekt bijna duizend deelnemers

Negende Kassenloop trekt bijna duizend deelnemers

Lansingerland – Er bleek ook dit jaar weer veel belangstelling voor de inmiddels voor de negende keer georganiseerde kassenloop in het kassencomplex van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan aan de Irisweg in Bleiswijk. Ditmaal voor de eerste keer onder de naam Plantise Kassenloop.

Trees Borkus-Henskens

Vanaf een uur of één was het zaterdag 2 februari een drukte van belang op de weg die leidde naar de entree. Parkeerwachters verwezen de automobilisten naar de parkeerplaatsen in de buurt waarna iedereen die dat wilde met een busje naar de entree van de kas werd gebracht. Binnen maakten de lopers van de 10 kilometer – de eerste start van die middag – zich klaar voor de sportieve prestatie die ze zouden gaan verrichten en langs het parcours stelden de bezoekers zich ondertussen op om de lopers aan te kunnen moedigen.

Klaar voor de start

Om half twee klonk het eerste startschot, gegeven door naamdrager van het bedrijf Leo Ammerlaan zelf. De klokjes op alle polsen werden ingedrukt en weg waren ze; 317 lopers in totaal die zes rondjes door de kas gingen afleggen om de 10 kilometer vol te maken. Verbazend snel kwam Maarten van Zetten in een supertijd van 0.34.07 als eerste over de finish. De Zoetermeerder werd op de hielen gezeten door Bleiswijker Karim Amghar die een tijd van 0.36.24 klokte. Als derde passeerde Maarten van Veen in een tijd van 0.37.23. Samir Amghar moest vlak achter zijn broer genoegen nemen met een mooie vierde plek in een tijd van 0.38.14. De snelste dame werd Annick Taselaar in een mooie tijd van 0.40.32, op een tweede plek gevolgd door Jia-Lian Yin (0.42.12) en derde Marin Tromp (0.44.20) uit Bergschenhoek.

In de startblokken

Terwijl de prijzen werden uitgereikt aan de winnaars van de 10 kilometer maakten de deelnemers aan de 5 kilometer – in totaal 363 dames en heren – zich klaar voor hun loop die om drie uur het starsein kreeg van Leo Ammerlaan. En ook hierbij weer veel bekende gezichten uit Lansingerland en omgeving en supporters langs de zijlijn om de lopers uitbundig aan te moedigen.
Ook hier werd de loop een overwinning voor een Zoetermeerse deelnemer: Victor Geraedts die de tijd stil zette op 0.17.33, tweede werd Karim Amghar (die na de 10 kilometer nog meer dan genoeg energie overhad om zich ook voor de 5 kilometer aan te melden!) in een tijd van 0.17.46 en als derde kwam Rotterdammer Stefan in ’t Hout over de streep in 0.17.53. Bij de dames werden nummer 1, 2 en 3 respectievelijk Jolijn Swager in 0.19.24, Sandra van den Berg in 0.20.47 en vanuit Bleiswijk Inti Scholten in 0.21.18.

Kidsrun

De eerste Kidsrun ging om vier uur van start met 194 kinderen in de leeftijd tussen de 4 en 10 jaar die allemaal een ronde door de kas renden en daarbij applaus oogstten van de hele familie! Winnaar tussen de jongens werd Guus Doodeman, tweede Jim Schmitz en derde Jens van der Goes. Bij de meisjes finishte Yuki Chen als eerste, gevolgd door Jolie Verbakel en Jacky Breugem. Een kwartier later mochten de kinderen van 8 tot en met 14 jaar van start voor twee rondes door de plantenkas; in totaal 102 deelnemers en ook zij werden flink aangemoedigd. Snelste jongen was Stan Winter, tweede Marnix de Kunder en derde Robin Schols. Bij de meisjes kwam Quinty Verbakel als snelste binnen, gevolgd door Tess Homan en Pip den Bruinen. Van de in totaal ingeschreven 976 deelnemers kwamen er uiteindelijk 845 over de finish.

De opbrengst van de Kassenloop 2019 komt helemaal ten goede aan drie goede doelen: CF Run, Baobab Kids en Het Westpolderhuis.

Check Also

“Bij voornemens alleen kan het niet blijven!”

Lansingerland - Hanneke Vliet Vlieland is vanaf 1 maart 2019 de nieuwe directeur van woningcorporatie 3B Wonen. Wij hadden een hernieuwd kennismakingsgesprek met haar nu ze Welzijn heeft ingeruild voor Wonen.

Geef een reactie