maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Advertorial » Kinderhomeopaat presenteert helderheid met eigen boek

Kinderhomeopaat presenteert helderheid met eigen boek

Kinderhomeopaat presenteert helderheid met eigen boek

Bergschenhoek – Bijna twaalf jaar werkt Nathalie Pieper-van der Stelt al als kinderhomeopaat. In die jaren ontmoette ze veel ouders met kinderen die vertrouwen hebben in haar werkwijze. Om ook anderen daar deel van uit te laten maken en over de mooie dingen die ze in haar praktijk zag gebeuren schreef ze een boek; Homeopathie voor kinderen. Een verhelderende kijk op een milde holistische geneeswijze met praktijkvoorbeelden.

Een boek vol informatie over homeopathie. “Geschreven voor de ‘leken’; om ook hen te vertellen dat er niets zweverigs aan deze geneeswijze is, maar dat het een moderne geneeskunde is van de 21ste eeuw.”

Diverse gezondheidsklachten

In haar praktijk Kinderhomeopathie ontvangt Nathalie al meer dan tien jaar kinderen met diverse gezondheidsklachten. “Kinderen van tegenwoordig hebben vaak gezondheidsklachten en lijken steeds minder weerstand te hebben. Veel ouders zitten met de handen in het haar, omdat ze niet meer weten hoe ze hun kind kunnen helpen. Ze gaan eerst naar de huisarts en worden dan vaak doorverwezen naar het ziekenhuis of naar een instelling voor psychische hulpverlening. Via de reguliere weg hebben ze al veel wegen bewandeld, maar desondanks blijven de kinderen klachten houden. Via de huisarts of ouders die hier met hun kind kwamen weten gelukkig steeds meer mensen de praktijk van de homeopaat te vinden.”

Uitleg

In het eerste deel van het boek legt Nathalie uit hoe de homeopaat werkt. “Als een kind pijn heeft kijk ik naar de symptomen. Die geven aan welk middel – in de vorm van korreltjes – erbij past. Een middel met zelfgenezend vermogen op de pijn. In mijn praktijk komen kinderen met waterwratjes die maar niet weg willen gaan. Met het goede middel zie je ze in twee tot drie weken wegtrekken. Kinderen met eczeem, met obstipatie, slaap- of gedragsproblemen. Ik observeer en kijk goed naar hun persoonlijkheid. Naar hun gedrag, het eet- en drinkpatroon. Dat alles om een passend middel uit te zoeken”. Vaak hebben ouders en kinderen al een lange weg afgelegd voor ze bij Nathalie komen. “Jammer; ze kunnen beter eerder komen. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) en ik ben erkend bij alle verzekeringen. De behandeling wordt vergoed via de aanvullende verzekering”.
In het tweede deel komen veel praktijkvoorbeelden aan bod. Van ouders die zich geen raad meer wisten, van kinderen die heel blij zijn dat ze geholpen konden worden en van ouders die weer rust vinden in hun gezin. Het werd een boek dat zelfbewuste ouders kan helpen de juiste weg te kiezen als het gaat om de gezondheid van hun kind. Een informatief boek met veel interessante eyeopeners over de homeopathische geneeskunde. Vol met verrijkende kennis, praktijkverhalen, informatie over vaccineren en de mogelijke gevolgen hiervan. Klachten als eczeem, slaapproblemen, gedragsproblemen, hoogbegaafdheid, ADHD, hooggevoeligheid – het komt allemaal voorbij.

Beurs

Met haar net gepresenteerde boek is Nathalie present op de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht die gehouden wordt van donderdag 4 tot en met zondag 10 februari. Ze staat bij de stand van de homeopathie en verzorgt dagelijks een lezing over haar boek.

Over de auteur

Nathalie Pieper-van der Stelt is kinderhomeopaat, maar tevens luisterkindwerker. Een methode om met een kind of volwassene op afstand contact te leggen, de antwoorden op zijn of haar vragen naar boven te halen en waar mogelijk direct een verandering door te zetten. Nathalie schrijft artikelen in het tijdschrift Spiegelbeeld en geeft lezingen in het hele land. Ze maakt deel uit van het PR-platform van de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN), dat homeopathie meer bekendheid wil geven in Nederland.
‘Homeopathie voor kinderen | Een verhelderende kijk op een milde holistische geneeswijze’ is bij alle boekhandels te koop en ook online te bestellen. Het is uitgegeven door 248media.nl uitgeverij en kost € 19,95, telt 96 pagina’s en is full-colour in hardcover. De kleurrijke illustraties zijn van de hand van K.J. Pieper.
Voor meer informatie over de praktijk van Nathalie: www.kinderhomeopathie.nl.

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie