zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » Geen bonuspunten voor Soccer Boys

Geen bonuspunten voor Soccer Boys

Stormloop kan achterstand niet ongedaan maken

Geen bonuspunten voor Soccer Boys

Bleiswijk – De eerder opgelopen nederlaag tegen het Zoetermeerse DSO was eigenlijk al een voorbode. De thuiswedstrijd in winst omzetten zou volgens Soccer Boys-trainer Robert Linthorst bonuspunten kunnen opleveren. Echter DSO werkte niet mee aan dit scenario getuige de uiteindelijke 0-1 winst voor de gasten.

Rien Kuyvenhoven

Dat DSO een tegenstander is waar terdege rekening mee moet worden gehouden deze competitie is bekend. Na de winst in Bleiswijk staat de ploeg op de tweede plaats in de tweede klasse C. De Zoetermeerse formatie hikt al jaren aan tegen promotie en de beleidsbepalers van de club zouden graag zien dat de stad Zoetermeer mee gaat spelen op het hoogste niveau op zaterdag. Soccer Boys, sinds dit seizoen weer op het niveau waar de club zich het best thuis voelt, maakt een mindere tijd door na een toch redelijke start na de promotie van het vorig seizoen. Daarom ook de wens van trainer Linthorst om deze wedstrijd punten te pakken met volgende week de wedstrijd tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende DoCoS.
“Bonuspunten”, noemde de Delftenaar de te behalen punten. En lange tijd leek er zeker voor Soccer Boys een punt in het verschiet te liggen ondanks de in de eerste helft opgelopen achterstand. Het doelpunt viel kort voordat het eerste half uur verstreken was toen Tim Lamboo uit de hoekschop van Kevin Cameron vrij kon inkoppen. Een defensieve miskleun bij de Bleiswijkers. “Zo’n goal mag gewoon niet vallen”, gaf ook Soccer Boys aanvoerder Martijn Helmendach na afloop aan.
Dat beide ploegen in de eerste rondgang niets positiefs lieten zien deed het publiek af en toe gruwen over het niveau van die eerste vijfenveertig minuten. Soccer Boys kreeg nog een kleine mogelijkheid toen de kopbal van Wilmar Zeelenberg voorlangs ging. Het mindere spel van Soccer Boys kwam mede doordat zelfs vrije ballen zomaar werden ingeleverd bij de tegenstander en iedere vrije trap van de thuisclub werd met een groot vraagteken verzonden.
“Het was niet best die eerste helft”, moest ook Robert Linthorst na afloop toegeven. “En dan krijg je ook nog zo’n tegendoelpunt om je oren”.

Werklust

In de tweede helft gooide Soccer Boys met de achterstand voor ogen het over een andere boeg. De strijd werd aangegaan met de tegenstander die net asl Soccer Boys een stabiele verdediging had, waardoor weinig of geen kansen werden weggegeven. Aan de werklust bij de Bleiswijkers lag het niet. Ook Martijn Helmendach werd naar het front gezonden en de wissels die door Linthorst werden ingebracht, Ferry Bross, Ruben Smits en tot slot nog Dennis Ammerlaan, brachten DSO soms aan het wankelen maar doeltreffend was het allemaal niet.
“Ik moet toegeven dat we weinig of geen kansen hebben gehad”, was Robert Linthorst eerlijk over het verloop na de matige eerste vijfenveertig minuten. “Al had ik wel het gevoel dat er toch een keer een doelpunt zou vallen gezien ons spel in de tweede helft. We konden het ook niet helemaal open gooien achterin met de snelle aanvallers van DSO.”
“Individueel waren ze beter”, liet aanvoerder Helmendach weten. “Maar ik moet zegge, dat we er in de tweede helft genoeg voor gedaan hebben alhoewel we te weinig kansen hebben gecreëerd.”

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie