maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Lezersschrijven » Bouw seniorenwoningen Bleiswijk

Bouw seniorenwoningen Bleiswijk

Naar aanleiding van het schrijven van de heer De Hoog in de rubriek lezers schrijven over de bouw van seniorenwoningen in Bleiswijk het volgende.
Ik heb ruim een jaar geleden contact gehad met 3B Wonen over het grondstuk ten oosten van de Lijsterlaan in Bleiswijk. Samen met de heer Weterings, directeur van 3B Wonen, zijn we ter plaatste gaan kijken. Ook hij vond het een ideale locatie voor seniorwoningen, omdat het aansluit bij de andere bestaande seniorwoningen. Vlakbij ontmoetingscentrum de Leeuwerik, de Tuinen, artsen, apotheek, tandarts en op loopafstand van het dorp.
De grond is van de gemeente, het ligt al jaren braak. Heel veel oudere Bleiswijkers willen hun grote woning verlaten voor seniorenwoningen. Mijn voorstel was toen: betaalbare appartementen met een groot balkon op het zuiden. Deze zijn daar te realiseren, koop of huur. De grote woningen die ze verlaten zijn dan geschikt voor gezinnen.
Ik zou op de hoogte gehouden worden door 3B Wonen, maar ik heb niets meer gehoord. Ook heb ik al eerder Blauwhoed, een projectontwikkelaar, aangeschreven, ook daar geen reactie van gekregen. Door mijn brief die ik ooit gestuurd heb naar Blauwhoed zijn er wel twee appartementgebouwen gerealiseerd in Bleiswijk. Zwanebloem 1 en 2 aan de Kenenburgweg waar ik nu woon.
Veel oudere Bleiswijkers willen in Bleiswijk blijven wonen. In Bleiswijk wordt in verhouding heel weinig nieuw gebouwd t.o.v. Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.

J. van der Ven
Bleiswijk

Check Also

Oproep: stop de houtkap!

Bent u ook verontrust en verontwaardigd over de almaar aanhoudende bomenkap in onze gemeente? Ik …

Geef een reactie