zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Nieuws » Meedenken over een Urban Sportspark in het Annie M.G. Schmidt Park

Meedenken over een Urban Sportspark in het Annie M.G. Schmidt Park

Meedenken over een Urban Sportspark in het Annie M.G. Schmidt Park

Lansingerland – In het derde kwartaal van dit jaar – zo is de planning – realiseert de gemeente een Urban Sportspark in het Annie M.G. Schmidt Park. Deze toestellen zijn gericht op buitensporten zoals calisthenics, bootcamp en freerunning. De gemeente nodigt iedereen uit mee te denken over de invulling van deze sportieve locatie.

Trees Borkus-Henskens

“We hebben geld beschikbaar om het park nog aantrekkelijker te maken en verder te optimaliseren,” aldus wethouder Ankie van Tatenhove. “Gekozen wordt voor Urban Sports, maar die sport kent vele mogelijkheden. Daarom nodigen we sportverenigingen, coaches, scholen, doktoren, fysiotherapeuten, diëtisten, andere mensen die met sport actief zijn, maar ook omwonenden en andere belangstellenden uit met ons mee te denken over de invulling ervan.”

Urban Sports

Een Urban Sportspark is een openbare sportplek voor diverse buitensportactiviteiten. Dat zijn sporten zoals onder andere Calisthenics, Freerunning, Ninja Warrior, Bootcamp en Slacklinen. De combinatie van verschillende sporten bij elkaar maakt het Urban Sportspark uniek. Het biedt zowel jong als oud de gelegenheid om in de buitenlucht te sporten en bewegen. Bij deze sporten maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht en van een variëteit aan toestellen en obstakels in de openbare ruimte. De toestellen en obstakels bestaan naast sporttoestellen ook uit obstakels zoals boomstammen, muurtjes en hekjes. Deze worden geplaatst op gras, kunstgras en zand. Door de verschillende bewegingsvormen, parcours, obstakels en ondergronden train je het lichaam optimaal. Sporten op deze plek kan individueel en in groepsverband. “We willen het park zo inrichten dat het zo breed mogelijk gebruikt kan worden.”

Bijeenkomsten

Er ligt nog geen concreet ontwerp voor het nieuwe sportpark en ook de exacte locatie in het Annie M.G. Smidt Park is nog niet bepaald. De gemeente wil beide onderwerpen samen met de inwoners invullen.
De wethouder: “Wij vinden het belangrijk dat inwoners mee kunnen denken over de totstandkoming van het Urban Sportspark. Wij nodigen belangstellenden daarom uit om deel te nemen aan de klankbordgroep. Samen met de andere deelnemers aan de klankbordgroep ‘ontwerpen en bouwen’ wij het sportpark in het klein in de vorm van een maquette. Voor de klankbordgroep organiseren wij twee opeenvolgende bijeenkomsten. Het is belangrijk dat u beide bijeenkomsten aanwezig bent. De eerste is op woensdag 20 februari van 16.00 tot 18.00 uur en de tweede op donderdag 7 maart van 16.30 tot 18.00 uur.”
Via www.lansingerland.nl/urbansportspark kan tot en met zondag 17 februari het digitale reactieformulier ingevuld worden. Aanmelden voor de klankbordgroep kan ook via dit formulier. Het aantal plaatsen in de klankbordgroep is beperkt. “Wanneer u zich heeft aangemeld voor de klankbordgroep, ontvangt u per mail de definitieve uitnodiging met daarin meer informatie.”

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie