zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Algemeen » Feestelijke opening Boekstart bij Pinkelotje

Feestelijke opening Boekstart bij Pinkelotje

Feestelijke opening Boekstart bij Pinkelotje

Berkel en Rodenrijs – Op maandag 28 januari, tijdens de week van de Nationale Voorleesdagen, vond de feestelijke opening van Boekstart plaats in Peutercentrum Pinkelotje.

Boekstart is een samenwerkingsovereenkomst tussen de Bibliotheek Oostland en Peutercentrum Pinkelotje, met als doel een rijke en stimulerende omgeving voor de peuters te creëren. Zo heeft Bibliotheek Oostland het mogelijk gemaakt een gezellige en uitnodigende leeshoek in te richten met een mooi boekenkastje en nieuwe boeken. Ook zijn de pedagogisch medewerkers opnieuw getraind in interactief voorlezen.
Ineke van der Meijden van Bibliotheek Oostland kwam deze opening verzorgen. Op speelse wijze vertelde ze met behulp van het Vertelkastje en bijbehorende knuffels het prentenboek van het jaar: “Een huis voor Harry”. Wat genoten de kinderen hiervan! Tevens zorgde zij door middel van liedjes en spelletjes voor de verwerking van het verhaal. Ook hier deden de peuters enthousiast aan mee. Daarna werd de samenwerkingsovereenkomst getekend en mocht één van de peuters het feestelijk lint doorknippen.
Peutercentrum Pinkelotje is gevestigd in de brede school De Wilgenhoek in het noorden van Berkel en Rodenrijs.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie