maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Lezersschrijven » Belofte gemeente

Belofte gemeente

Eind 2018 werd de inwoners van Lansingerland een bedrag van 50 euro beloofd door de gemeente na een meevaller in de afvalbranche. Wethouder Fortuyn wilde dat eerst gebruiken om iets aan het gemeentehuis te verfraaien maar de raad besloot het aan de inwoners over te maken. Het is nu eind januari en er is niets over gemaakt. Is het toch in de “grote pot” verdwenen? Graag zou ik via een berichtje in De Heraut willen weten of wij als inwoners serieus genomen worden.

T. Waterreus

======================

Naschrift van de redactie

We hebben de gemeente Lansingerland om een reactie gevraagd. De gemeente Lansingerland bevestigt dat de gemeenteraad in december vorig jaar heeft besloten om de afvalreserve van 1,25 miljoen euro terug te geven aan de inwoners. Dat doet de gemeente in 2019 door de reserve te verrekenen met de afvalstoffenheffing voor dit jaar. Dit betekent dat die heffing per huishouden in 2019 lager is. De gemeente maakt dus niet 50 euro aan elke inwoner, maar verrekent deze belofte met het tarief voor afvalstoffenheffing voor 2019.

Check Also

Oproep: stop de houtkap!

Bent u ook verontrust en verontwaardigd over de almaar aanhoudende bomenkap in onze gemeente? Ik …

Geef een reactie