donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Sport » Tevredenheid over deelname RW Rottemeren aan Marcialonga

Tevredenheid over deelname RW Rottemeren aan Marcialonga

Tevredenheid over deelname RW Rottemeren aan Marcialonga

Lansingerland – De vijf leden van RW Rottemeren die deelnamen aan de Marcialonga 2019 hebben ieder hun doel bereikt: alle vijf volbrachten zij de tocht van 70 kilometer klassieke stijl.

Na een training in het Oostenrijkse Reutte om tevens aan de hoogte te wennen kwam het vijftal ‘s avonds aan in Moena in Italië. Ze werden daar bekend als ‘the Dutch team’ en maakten deel uit van een internatonaal gezelschap met in totaal acht Nederlanders onder de 6098 deelnemers.
De omstandigheden waren niet optimaal, de temperatuur was rond de 2° en de sneeuw (voor de loipen) was uit de bergen gehaald en werd erg papperig. Michel Kuiper was het eerste RW lid die over de finish kwam gevolgd door Cor de Groot en Michiel Oderwald. De enige vrouw van het team van RW Rottemeren was Tonya White; zij arriveerde wat later. Daarna was het wachten op Ron Breukel. Het was zijn eerste marathon, maar ook hij kwam hij pas na ruim negen uur over de finish doordat zijn transponder na 45 kilometer was uitgevallen. Gelukkig deed het apparaatje het de laatste drie kilometer weer, waardoor hij ook voor de thuisgebleven leden weer te volgen was.
Door goed teamwork, onder andere bij het waxen en coachen, saamhorigheid en adviezen werd het een leuk evenement voor RW Rottemeren met mooie resultaten.

Check Also

Meester graad en Dan graden uitreiking Dojang Chung Shin

Bergschenhoek - Tijdens de jaarlijkse Wapen en Hyung dag, dit keer in sporthal Het Berghonk op 13 juli, kreeg Sjoerd Robijn de Meester graad 4e Dan uitgereikt.

Geef een reactie