zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Commentaar » Nooit genoeg

Nooit genoeg

Onlangs reageerde een lezer op een artikel in deze krant met de opmerking dat er de laatste tijd wel heel veel sponsoractiviteiten voor goede doelen worden georganiseerd. Dat klopt, maar dat is geweldig toch?
Zo werd deze week de kick-off gegeven voor de SamenLoop voor Hoop Lansingerland, waarvan de opbrengst bestemd is voor KWF. Maar ook de Kassenloop die aanstaande zaterdag plaatsvindt wordt voor een aantal goede doelen gelopen.
En dan is er een jonge vwo-leerlinge die een festival organiseert voor kinderen die op welke manier dan ook te maken hebben met ziekte.
Het blijft bijzonder te zien hoe mensen hun vrije tijd en geld aan een goed doel geven. Ze bedenken, organiseren, doen mee aan en sponsoren evenementen.
En dat is nodig ook, want de kosten die ziekten en rampen met zich meebrengen zijn hoog. Door met z’n allen een stukje bij te dragen blijft onderzoek mogelijk en kunnen extra voorzieningen worden aangeschaft.
Het bijwonen van een dergelijk evenement is meestal ook geen straf. Je ontmoet er anderen, hoort hun verhalen en ze motiveren om ook op te staan en in actie te komen. Voor welk goed doel ook.
De Heraut besteedt graag aandacht aan al deze positieve initiatieven. Ook al zijn het er soms meerdere tegelijk. Het kunnen er nooit genoeg zijn!

Annette Docter

Check Also

Lentekriebels

We krijgen in korte tijd veel voor onze kiezen. Het is nog maar enkele weken …

Geef een reactie