donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Lezersschrijven » Hartelijk dank!

Hartelijk dank!

Veelal fiets ik met onze gehandicapte dochter van vrijdag t/m zondag door het recreatiegebied of door de wijken van Bleiswijk, op de driewielfiets of driewieltandem. Je hoort nog wel eens over hufterig gedrag in het verkeer. Mijn ervaring in Bleiswijk is anders, men heeft geduld als men er even niet langs kan. We krijgen voorrang als we het eigenlijk niet hebben of een stapje opzij als dat nodig is. Hartverwarmend en bemoedigend en daarom heel hartelijk bedankt hiervoor, we gaan dit missen!
In De Heraut van 23 januari 2019 stond een hele pagina over het nijpend tekort aan starterswoningen, geheel terecht. Maar wat ons opvalt is, dat er niet gewezen wordt op het nijpend tekort aan seniorenwoningen. Alleen Jan Jumelet vindt dat je gehele wooncarrière in Lansingerland moet kunnen wonen. Van wethouder Arends had ik verwacht hier meer over te lezen, helaas niet.
Als men meer seniorenwoningen bouwt krijgt men ook meer doorstroming en kan men in het eigen dorp blijven wonen. Wat ook opvalt is, dat men het alleen over Berkel en Bergschenhoek heeft. Alsof Bleiswijk niet tot Lansingerland behoort.
De gemeenteraad van Bleiswijk had al heel wat grond ten oosten van de Lijsterlaan aangekocht om daar in de toekomst woningen te bouwen, een ideale plek voor seniorwoningen. Maar helaas is de zware overtekening van de 34 in aanbouw zijnde appartementen door de politiek over het hoofd gezien.
En nu gaan we binnenkort Bleiswijk verlaten. Voor ons was de hele wooncarrière in Bleiswijk niet weggelegd. We hadden dit graag mee willen maken en we zullen het missen, die hoffelijkheid in het verkeer en fijne woonomgeving. Onze toekomst ligt nu in Moerkapelle waar we als een geschenk uit de hemel een mooie seniorenwoning hopen te betrekken.

Met vriendelijke groeten
Nelly en Martin en onze dochter Femmie de Hoog
Bleiswijk

Check Also

Broddelwerk

Met verbazing las ik het verslag in de Heraut van 24 juli over het volgende …

Geef een reactie